Cornoiu s-a întors din arest la catedră

Cornoiu s-a întors din arest la catedră
Profesorul clujean Ilie Cornoiu, cercetat în cazul “Bacul xeroxat”, şi-a reluat în semestrul doi funcţia de cadru didactic al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV).
Pe parcursul primului semestru al anului universitar 2010-2011, Cornoiu şi-a luat concediu fără plată, după cum a precizat Doru Pamfil, rectorul USAMV. “De la începutul semestrului 2, profesorul Cornoiu şi-a reluat îndatoririle de la catedră fără nici o restricţie. În momentul în care vom avea o concluzie a cercetărilor, o decizie a instanţei, atunci dânsul se va supune procedurilor în vigoare, va răspunde în faţa Comisiei de etică a universităţii şi se vor lua măsurile corespunzătoare”, a explicat rectorul. Profesorul predă la Facultatea de Zootehnie şi Biotehnologii, din cadrul USAMV, şi este cercetat pentru luare de mită, fals material în înscrisuri oficiale şi sustragere sau distrugere de înscrisuri în dosarul fraudelor de la examenul de bacalaureat de la Centrul de examen Grup Şcolar Alexandru Borza, în vara anului trecut.

Trei directori de şcoală au fost arestaţi în timpul sesiunii de vară a bacalaureatului din 2010, mai exact directorul Grupului Şcolar Alexandru Borza - Ioan Rus, directorul adjunct al Colegiului Edmond Nicolau - Ioan Văidăhăzan, şi directorul şcolii private Didactica Nova - Dorel Avram, pentru fraudarea examenului scris la limba română. În luna august a fost arestat şi profesorul Ilie Cornoiu, preşedintele Comisiei de bacalaureat de la Alexandru Borza. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Cluj au arătat în rechizitoriu că cei patru au pus la cale un plan de fraudare pe care l-au folosit şi în 2009, de distribuire în rândul candidaţilor la Bac a unor lucrări multiplicate prin xerografiere.

Comenteaza