Coronavirus: Acuzaţii de corupţie la Suceava

Coronavirus:  Acuzaţii de corupţie la Suceava

La Spitalul Judeţean Suceava s-au făcut preferenţial testări de coronavirus, spune preşedintele Colegiului Medicilor Suceava. Procurorii au informaţii asemănătoare şi au început o anchetă de proporţii. Un sfert dintre românii contaminaţi cu noul coronavirus sunt din Suceava.

Preşedintele Colegiului Medicilor din Suceava confirmă informaţiile anchetate de procurori: în judeţul cu cei mai mulţi contaminaţi de coronavirus din ţară testele COVID-19 s-au făcut preferenţial. La Spitalul Judeţean ar fi fost testate şi persoane care nu erau suspecte sau nu erau angajate ale unităţii medicale, spune liderul Colegiului judeţean.

"Sunt pe liste la Direcţia de Sănătate Publică, printre care şi domnul Flutur ( n.r. Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava ), mai mulţi sunt acolo şi acum s-au sesizat că au apărut voci care au spus <Domnule, au stat afară bietele asistente ore în şir ca să fie testate şi alţii au fost testaţi preferenţial>.", a declarat Sorin Hâncu, preşedintele Colegiului Medicilor din Suceava.

Un sfert dintre cei contaminaţi cu noul coronavirus sunt din Suceava. De altfel, din acest motiv, oraşul a intrat în carantină totală. Nimeni nu mai intră şi nici nu mai iese de acolo, la ordinul autorităţilor, pentru a încerca limitarea îmbolnăvirilor.

Comenteaza