Coronavirusul anulează evenimentele la Cluj

Coronavirusul anulează evenimentele la Cluj

Mai multe evenimente care urmau să aibă loc la Cluj-Napoca au fost anulate în contextul măsurilor impuse de autorităţi, de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Opera Națională Română (ONR) a anunțat că suspendă spectacolul „Bărbierul din Sevilla" de G. Rossini, care era programat pentru ziua de luni, 9 martie.

"Această decizie a fost luată de Consiliul de Administrație al instituției noastre, în contextul riscului prezentat de acest virus și din cauza timpului scurt de consultare a Direcției de Sănătate Publică - organ abilitat de către autoritățile locale să aprobe organizarea evenimentelor publice pe raza județului Cluj, în funcție de o serie de parametri: natura evenimentului, numărul participanților, grupa de vârstă a acestora,  posibili factori de risc.

ONR respectă aceste recomandări și demersurile aferente lor, ca fiind o măsură de prevenție, pentru siguranța publicului spectator și a personalului instituției noastre. În cursul acestei zile, s-a cerut totodată autorizarea celorlalte spectacole programate în martie, răspunsul oficial urmând a fi comunicat public.

Spectatorii care au achiziționat bilete la evenimentul amintit pot să le returneze la agenția de bilete a Operei (Casa TIFF) sau pe site-ul www.bilete.ro  (prin e-mail trimis direct la adresa office@bilete.ro ), în funcție de metoda prin care au fost achiziționate, începând de marți, 10 martie până cel târziu miercuri, 1 aprilie", se arată în comunicatul ONR Cluj.

Casa de Cultură a Studenților (CCS) a suspendat toate evenimente din săptămâna 9-15 martie. "Pentru buna informare și transparența publică, dorim să vă informăm că în această săptămână vor fi anulate de către organizatori câteva evenimente care ar fi trebuit să aibă loc la CCS", informează reprezentanții instituției.

Evenimentul „Picior frumos, picior sănătos", pregătit de Asociația de Podiatrie pentru marți, 10 martie, la Casinoul din Parcul Central, s-a amânat pentru o dată ulterioară. "Sănătatea este pe primul plan pentru Asociația de Podiatrie, iar decizia a fost luată în contextul ultimelor măsuri guvernamentale de protecție a populației", au transmis organizatorii.

Comenteaza