Cozi interminabile, astăzi, la Directia Finantelor Publice Cluj VIDEO

Cozi interminabile, astăzi, la Directia Finantelor Publice Cluj VIDEO
Mii de clujeni au asteptat astăzi ore in sir la cozile de la Directia Finantelor Publice Cluj. Nemulţumiţi au fost şi cei care şi-au depus dosarele de ajutor social si somaj la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Este pentru a patra zi consecutiv când la ghişee se formează cozi interminabile, asta pentru că vineri este ultima zi din an în care cele două instituţii mai preiau documente.

Sute de clujeni asteapta la rand de ore bune pentru a si plati taxele si impozitele. Numai pana acum, la ora 12.00, 400 de persoane au trecut pe la ghiseele trezoreriei, iar altele 400 sunt in asteptare.

De la inceputul acestei saptamani, peste 1300 de persaone au asteptat in fiecare zi la ghiseele directiei generale a finatelor Cluj. Oamenii dau vina pentru aceasta situatie pe birocratie.

Reprezentantii Directiei de Finante Cluj spun ca oamenii s-au îngrămădit la ghişee pentru că maine este ultima zi din acest an în care se mai pot depune acte.

"Avand in vedere modificarea privind codul de procedura fiscala din luna dec 2012, se decaleaza termenul de depunere a declaratiilor si platilor, astfEl ca din 25 e in 21, deci maine, vineri e ultima zi in care pot sa depun aceste declaratii", spune directorul DGFP Cluj.

Nervi intinsi la maxim au fost si în randul celor care au asteptat la ghişeele AJOFM Cluj să îşi depună dosarele de somaj sau cererile pentru ajutorul social.

Reprezentantii AJOFM Cluj spun că oamenii îşi depun actele mereu pe ultima suta de metri.

"Majoritatea somerilor nostru au lasat lucrurile pe ultima suta de metri plus ca avem multi beneficari de legea 15 a ajutorului social, si aceste zile libere au declat ptin programul d elucru cu acesti oameni", a declarat Otilia Nistor, director adjunct AJOFM Cluj.

Direcţia de Finanţe, dar şi AJOFM Cluj, au anunţat ca programul zilei de vineri, ultima de lucru cu publicul inainte de sarbatori, va fi prelungit astfel incat toate cererile sa fie preluate.

 

Comenteaza