Cripta de la demisolul catedralei, arhiplină la parastasul mitropolitului Bartolomeu GALERIE FOTO

Cripta de la demisolul catedralei, arhiplină la parastasul mitropolitului Bartolomeu GALERIE FOTO
Numeroşi clujeni au participat astăzi la parastasul de şase luni de la decesul fostului arhiepiscop şi mitropolit al Clujului, Bartolomeu Anania. Slujbele de pomenire au fost oficiate în catedrală, respectiv în cripta de la demisol.

Parastasul a fost oficiat la finalul Liturghiei arhiereşti din catedrala mitropolitană, de arhiepiscopul şi mitropolitul Andrei Andreicuţ şi episcopul-vicar Vasile Someşanul, însoţiţi de un sobor de preoţi şi diaconi.

„După cum zicea şi mitropolitul Bartolomeu, oricât ai fi de mare după un timp oamenii vorbesc un timp despre tine, dar după aceea te uită. Dumnezeu este singurul care îşi mai aduce aminte de tine", a precizat mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ, înainte de începerea slujbei.

După parastas, soborul de ierarhi, preoţi şi diaconi a coborât la cripta de la demisoul catedralei, unde au rostit câteva rugăciuni pentru odihna sufletului mitropolitului Bartolomeu, în prezenţa a câteva sute de credincioşi.

Cei prezenţi au primit la sfârşit colaci şi colivă.

Fostul arhiepiscop şi mitropolit al Clujului, Bartolomeu Valeriu Anania a trecut la cele veşnice în 31 ianuarie, la vârsta de 89 de ani, în urma unei suferinţe cardiace. Ierarhul a slujit 18 ani ca arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului, pe parcursul a aproape 5 ani fiind şi mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului.

 

 

 

Comenteaza