Cruzime extremă într-o comună din Cluj: Câine legat și tras de mașină pe un câmp

Cruzime extremă într-o comună din Cluj: Câine legat și tras de mașină pe un câmp
| Foto: Facebook / OPMCB

Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului (OPMCB) a semnalat un caz de cruzime împotriva animalelor la Săndulești, Cluj. Un câine a fost legat și tras de mașină.

OPMCB a transmis că se așteaptă ca Poliția Animalelor să se autosesizeze, având în vedere că incidentul a devenit deja public. Organizația a subliniat că, în conformitate cu Legea 205/2004 privind protecția animalelor, astfel de fapte se încadrează la cruzime și sunt pedepsite cu închisoare de la 2 la 7 ani.

"După postarea de acum două săptămâni, în care prezentam situația oilor ținute sub cerul liber la 34 de grade, arătam o altă situație în care tradiționalul și brutalul fermier român, parvenit și umflat de fonduri APIA, chinuie un câine, legându-l după mașină. Ca doar are destui. Fapta se încadrează la cruzime și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani, conform legii 205/2004", a scris OPMCB într-o postare pe Facebook.

OPMCB atrage atenția asupra necesității unei mai mari implicări din partea autorităților pentru protejarea animalelor și aplicarea legilor în vigoare, pentru a preveni astfel de acte de cruzime și a asigura bunăstarea animalelor din ferme și comunități.

Atenție, imagini care vă pot afecta emotional!

Comenteaza