Foto Cruzime fără margini la Cluj! Câine găsit mort pe marginea drumului. Era legat de picioare

Cruzime fără margini la Cluj! Câine găsit mort pe marginea drumului. Era legat de picioare
| Foto: Dejeanul

Scene îngrozitoare într-un sat din județul Cluj. Un localnic a descoperit cadavrul unui câine torturat.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au fost sesizați, în urma unui apel la 112, în legătură cu uciderea unui animal, cu intenție și fără drept în satul Mănășturel.

Un localnic a găsit pe marginea unui drum cadavrul unui câine, legat de picioare cu o sfoară de rafie. Ulterior, a fost sesizată Protecția Animalelor, iar la față locului au ajuns polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, dar și reprezentanți de la Direcția Sanitar Veterinară.

Cadavrul câinelui aflat în putrefacție a fost luat și dus la USAMV, unde urmează să-i fie efectuată necropsia pentru a afla cauza morții, potrivit Dejeanul.

Animalul nu avea CIP sau zgardă, astfel se fac cercetări pentru a identifica proprietarul.

În cazul în care rezultatele necropsiei va indica faptul că animalul a avut parte de o moarte violentă, persoana vinovată riscă până la șapte ani de închisoare.

Reamintim faptul că persoanele care omoară sau torturează un animal riscă închisoare de la 2 la 7 ani, iar nerespectarea obligației stăpânilor de a oferi animalelor un adăpost corespunzător, hrană și apă suficiente, se sancționează cu amendă cuprinsă între 3.000 și 12.000 lei.

Comenteaza