Cu ce i-au ademenit firmele pe studenţi la Jobshop

Cu ce i-au ademenit firmele pe studenţi la Jobshop
Salarii tentante, stagii în Argentina şi chiar bonusuri de relocare au fost etalate la târgul de cariere organizat de studenţii de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Cea de-a 17-a ediţie a Jobshop are loc între 11 şi 15 aprilie, la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN). CV-urile pentru peste 500 de locuri de muncă ale celor 34 de companii participante pot fi trimise şi pe site-urile acestora sau pe pagini de internet specializate. Oferta târgului mai cuprinde 220 de locuri de practică peste vară, iar 15 companii oferă şansa de a realiza proiecte de diplomă în cadrul lor. Posturile şi stagiile de practică se adresează atât studenţilor politehnişti, cât şi contabililor, specialiştilor în resurse umane sau chiar jurnaliştilor.

Cei de la Tenaris Silcotub au adus la Cluj oferte pentru bursele Roberto Rocca, destinate studenţilor merituoşi. "Mai avem programul Global Training pentru ingineri debutanţi, care implică o angajare chiar din primul moment, pentru doi ani de zile, din care primul în Argentina, să studieze mai multe despre Tenaris şi tot ce implică. Vor face un proiect industrial şi în funcţie de rezultate vor fi angajaţi în companie", a explicat Iulia Haiduc, reprezentant al Tenaris. "Nu este greu să plece din Cluj la Zalău, pentru că le oferim o grămadă de beneficii, cazare şi multe altele care se comunică la angajare. Limba engleză e un criteriu de evaluare eliminatoriu", a mai spus specialista.

Cei de la Volvo România au venit la târg "deocamdată cu două posturi libere". "Căutăm absolvenţi de mecanică, dar suntem deschişi şi pentru alte specializări", a precizat Mihai Trişcă, technical trainer la Volvo România. "Nu avem foarte mari pretenţii să fie pregătiţi, important e să aibă o bază şi noi îi dezvoltăm în interiorul companiei", a adăugat Irina Busuioceanu, manager de resurse umane al companiei.

Continental România are o ofertă de 30 de locuri de muncă pentru locaţia din Sibiu, în domenii ca electronică, programare, mecanică, liniile de producţii, pentru studii medii şi superioare. Se cer cunoştinţe în domeniu, iar engleza e limbă oficială în cadrul companiei. "Avem şi bonusuri de relocare, adică nişte pachete salariale cu ajutorul cărora ei pot să îşi plătească o parte a chiriei, motiv bun de plecare în cazul în care nu sunt prea legaţi sufleteşte de Cluj", a afirmat Luisa Codreanu, reprezentantă a companiei.

Compania Property Shark România are în plan angajarea a peste 100 de persoane în 2011. "Aşteptăm CV-uri de la cunoscători de programare, contabilitate şi vorbitori de limba engleză. Asta mai poate să însemne şi jurnalişti, pe partea de marketing, business analyst. Deţinem câteva ziare în Europa şi în SUA şi trebuie să scrie articole pe partea de imobiliare, de property manager", a precizat Ioana Haşa, acount manager al firmei.

 

Comenteaza