Cu gemenele la psihiatru. “Pustnicele” din Cuzdrioara vor fi consiliate

Cu gemenele la psihiatru. “Pustnicele” din Cuzdrioara vor fi consiliate
Situaţia controversată a celor două tinere care nu au mai ieşit din casă de 10 ani este cercetată de o comisie a primăriei. Fetele jură că s-au izolat din propria voinţă.

Ipotezele şocante care circulă prin satul Cuzdrioara de lângă Dej cu privire la cele două fiice gemene ale familiei Mârza sunt nefondate, spune primarul. Cele două i-au declarat asistentei sociale că sunt de acord să fie consultate de un specialist.

Cazul de presupusă sechestrare, care a şocat localitatea după ce tot mai mulţi oameni şi-au dat seama că Teodora şi Paula Mârza se află de ani buni în locuinţa părinţilor, pare să aibă drept cauză numai dorinţa tinerelor, spun autorităţile sesizate în acest caz. "Din cercetările efectuate de Poliţia Municipiului Dej a rezultat că nu sunt fapte de natură penală cu privire la cele două fete din Cuzdrioara", a precizat Alma Brehariu-Bruja, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj. "Nu s-a constatat nici o sechestrare sau lipsire de libertate", a adăugat reprezentanta poliţiei clujene.

Poliţiştii au fost alertaţi imediat după înmormântarea bunicii celor două fete, când vecinii şi-au dat seama că gemenele nu au fost văzute de multă vreme, şi nu pentru că s-ar fi aflat în străinătate, cum spunea tatăl lor, ci pentru că refuzau să iasă din casă. Consătenii familiei Mârza au presupus că izolarea fetelor s-ar datora fie mamei, care ar face parte dintr-o sectă, fie chiar voinţei lor, în urma vreunui eşec la studii ori ca protest că nu au fost lăsate de părinţi să se călugărească.

Primarul Nicolae Bătinaş infirmă însă aceste zvonuri. "Nu au fost sechestrate, nu şi-a bătut nimeni joc de ele, a fost voinţa lor", susţine acesta. Comisia alcătuită la primărie - din primar, viceprimar, secretar, asistent social şi preotul catolic din Cuzdrioara - desfăşoară o anchetă "pentru cazul sechestrării de pe strada Ion Creangă".

"Căutăm să aplanăm situaţia, vrem să apelăm la un specialist care să le consulte; şi ele sunt de acord, vor să iasă din starea pe care şi-au dorit-o singure", a explicat primarul Nicolae Bătinaş. Din comisie, numai asistentul social al comunei le-a văzut pe cele două fete.

 

Comenteaza