Culisele Balului Operei VIDEO

Culisele Balului Operei VIDEO
100 de artişti pe scenă, 20.000 de flori, 80 de kilowaţi de curent consumat şi 50 de manechini sunt câteva din datele care au pus în mişcare “mecanismul” care a făcut posibil Balul Operei.

La final de ediţie, organizatorul evenimentului e încântat de prestaţia artiştilor şi de interesul publicului, însă dezamăgit de frigul din clădire, din cauza căruia artiştii Mihai Băjinaru şi Maria Bota au răcit după recitaluri.

Prima seară a Balului Operei, aflat la a 20-a ediţie, a reunit în sala mare a instituţiei aproximativ 800 de persoane, potrivit estimărilor organizatorilor. Duminică, în cea de-a doua seară, au luat parte la spectacol aproximativ 400 de persoane. Au performat în total aproape 100 de artişti, de la cântăreţi de operă la dansatori sau instrumentişti în orchestră. Numărul modelelor care au prezentat creaţii de design vestimentar se ridică la 50. S-au consumat 80 de kilowaţi de curent electric. Echipa de producţie a fost formată din 20 de persoane.

La realizarea aranjamentelor florale care au fermecat publicul de la bal au lucrat 10 persoane, din echipa florăriei Kara. "Am lucrat cam 24 de ore. Am folosit pene de păun şi 20.000 de flori, aduse toate din Olanda: alstroemeria, orhidee, garoafe, trandafiri, irişi, gypsophila", a precizat Iulia Boieru de la Kara.
"Toată producţia artistică a spectacolului a fost deosebită, cred că a avut consistenţă şi o putere mare de expresie artistică", a declarat Matei Miko, organizatorul Balului Operei. În privinţa publicului, acesta a precizat că "mi s-a părut că a fost foarte avizat, interesat, oamenii au stat la întregul spectacol de operă şi, apoi, sala a fost plină şi la partea de prezentare de modă". "Acest bal a stat sub auspiciile unui buget foarte auster, nu ne-am permis extravaganţe", a ţinut să puncteze Miko, explicând apoi că acest detaliu s-a răsfrânt asupra capacităţii de mobilizare a serviciilor restaurantelor participante la Festivalul Gusturi Transilvane. "Din păcate, spectatorii au avut de suferit pentru că nu au fost destule pahare şi farfurii, mai ales că am ţinut să se servească numai în vase de ceramică şi pahare de sticlă. Clădirea Operei nu ne oferă posibilitatea spălării lor", a spus organizatorul. Cea mai mare problemă a fost însă frigul care a răzbătut în holuri şi în foaier.

"Capacitatea de încălzire a acestui spaţiu e subdimensionată, sunt două-trei calorifere pentru tot foaierul. Se făcea frig la fiecare deschidere a uşii. Nu puteam să ţinem intrarea închisă din motive de siguranţă", a justificat Miko. "Nu e vina nimănui, dar frigul a perturbat serios spectacolul. Artiştii Mihai Băjinaru şi Maria Bota, care au cântat pe scena mică din hol în ambele seri, au răcit serios", a mai dezvăluit Miko.

20.000 de flori au fost folosite pentru ornarea Teatrului Naţional.

 

Comenteaza