Cultură la castelul din Ciucea la 132 de ani de la naşterea lui Goga

Cultură la castelul din Ciucea la 132 de ani de la naşterea lui Goga
La împlinirea a 132 de ani de la naşterea lui Octavian Goga, Muzeul „Octavian Goga" din Ciucea şi Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda" Cluj organizează la casa memorială din Ciucea mai multe activităţi omagiale.

Un concurs tematic, „Personalitatea lui Octavian Goga - poet, ziarist şi patriot", e programat dumincă la ora 10. La acesta participă elevii Şcolii Gimnaziale „Octavian Goga" din Ciucea şi ai Şcolii Gimnaziale clasele I-VIII din Negreni, iar la ora 13 sunt programate trei momente culturale organizate de şcoala de Arte din Cluj.

Momentul poetic e interpretat de cursanţii Radu But, Adrian Pop, Diana Valea, Diana Oargă şi Alina Andrişoi de la clasele de retorică şi teatru ale Şcolii de Arte Cluj, clase coordonate de maestrul Petre Băcioiu, care va fi şi prezentatorul momentelor artistice. Un al doilea moment artistic e interpretarea de muzică clasică de către mezzosoprana Lacko Tunde, acompaniată la celebrul pian al Veturiei Goga de către Olga Bordas. În final, la Casa Albă, în ambianţa expoziţiei de artă populară, vor fi interpretate de către Anca Matiş şi Cristina Maria Bolfa, cursante ale Şcolii de Arte Cluj, melodii populare din spaţiul etnofolcloric Huedin.

Comenteaza