Cum a furat o fostă handbalistă 5.000 de euro dintr-o maşină parcată la mall în Cluj VIDEO

Cum a furat o fostă handbalistă 5.000 de euro dintr-o maşină parcată la mall în Cluj VIDEO
Andreea Stanciu, fostă handbalistă la HC Zalău şi Rapid Bucureşti, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Tânăra este acuzată, alături de soţul ei, că ar fi furat 5.000 de euro şi un ceas dintr-o maşină aflată în parcarea mall-ului din Floreşti. Cei doi au folosit o metodă ingenioasă prin care au sustras banii fără a forţa uşa autoturismului.

Potrivit poliţiştilor, Andreea Stanciu şi soţul ei, Gelu Stanciu, ar fi comis infracţiunea la sfârşitului lunii martie, după care s-au sustras urmăririi penale. Judecătoria Cluj-Napoca a emis mandatul de arestare în lipsa celor doi.

"S-a dispus luarea măsurii arestării preventive a celor doi în lipsă. Mandatele au confirmate la data de 12 iunie", spune judecătorul Lucian Marian.

În urmă cu două zile, cei doi au fost ridicaţi de mascaţi dintr-o locuinţă din Zalău şi au fost depuşi în arestul IPJ Cluj. Potrivit anchetatorilor, fosta sportivă şi soţul ei au urmărit proprietarul unei maşini de lux până când acesta a ajuns în parcarea unui mall. Acolo hoţii au folosit un dispozitiv electronic cu care au bruiat sistemului de închidere al maşinii. Când partea vătămată a acţionat sistemul de închidere centralizată, acesta nu a funcţionat. Soţul handbalistei a intrat în maşină şi a sustras banii, în timp ce păgubitul se plimba liniştit prin mall.

Andreea Stanciu, fostă Tămaş, a jucat handbal la Rapid Bucureşti şi HC Zalău, unde a fost antrenată de Gheorghe Tadici. Ea s-a lăsat de sport în 2009, după care a plecat în Italia. Între timp, s-a căsătorit cu Gelu Stanciu.

Andreea Stanciu (Tămaş, înainte de căsătorie), fostă handbalistă a echipei HC Zalău, se află, împreună cu soţul ei, în arestul poliţiei după ce au furat 5.000 de euro şi un ceas de mână dintr-o maşină aflată în parcarea mall-ului din Floreşti. Cei doi se foloseau de tehnică de ultimă oră pentru a fura.

Furtul a fost comis la sfârşitul lunii martie, însă Andreea şi Gelu Stanciu nu au fost de găsit, aşa că au fost daţi în urmărie generală de către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj. "Mascaţii" i-au identificat, marţi seara, pe cei doi soţi în Zalău, deşi aceştia au domiciliul în Arad. Ei au fost escortaţi la Cluj, cu mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

"Andreea S., de 23 de ani, şi Gelu S., de 33 de ani, din Arad, sunt cercetaţi pentru furt calificat. Fapta constă în aceea că la data de 29 martie, în timpul zilei, suspecţi au sustras suma de 5.000 euro şi un ceas de mână dintr-un autoturism de lux, aflat în parcarea centrului comercial din Floreşti, valoarea prejudiciului cauzat fiind de aproximativ 22.500 lei. Suspecţii s-au sustras cercetărilor, fiind emise pe numele lor mandate de arestare preventivă în lipsă. Marţi, cei doi soţi au fost identificaţi de Poliţia Sălaj. În momentul de faţă se află în arest preventiv la Cluj. Cercetările în acest caz continuă", a declarat Anca Sidonia Bolba, purtător de cuvânt al IPJ Cluj.

Conform unor surse apropiate anchetei, cei doi soţi au furat ceasul şi banii unui cetăţean arab, medic de profesie, care îşi parcase autoturismul Mercedes ML în parcarea mall-ului din Floreşti. Soţii Stanciu şi-au parcat maşina lângă cea a cetăţeanului arab, iar când acesta a coborât din autoturism şi a vrut să închidă uşile cu telecomanda, aceştia au folosit un dispozitiv electronic care a bruiat sistemul de închidere. Astfel, maşina a rămas neasigurată deşi proprietarul acesteia a acţionat sistemul de închidere. După ce victima, ieşită din maşină, s-a îndreptat spre centrul comercial, Andreea Stanciu a început să-l urmărească, inclusiv în incinta mall-ului, timp în care soţul ei şi-a mutat autoturismul iar apoi s-a dus direct la "pradă". Mai exact, a deschis portiera maşinii arabului şi a sustras suma de 5.000 de euro şi un ceas, marca E.S.Q. Apoi, a căutat în portbagajul maşinii, şi a intrat în incinta centrului comercial, unde şi-a văzut soţia şi i-a făcut un semn pentru a-l urma, conştient fiind că zona este supravegheată de camere video.
Andreea Tămaş-Stanciu, născută la 27 aprilie 1990, a evoluat la CSS Zalău, dar şi la HC Zalău, cu dublă legitimare. A fost una dintre cele mai bune jucătoare ale generaţiei sale, fiind convocată şi la loturile naţionale de junioare. Cand avea 17 ani, a plecat pentru un an la echipa de junioare de la Rapid CFR Bucureşti, după ce părinţii au divorţat, iar mama a plecat la muncă în Italia. În 2008 a revenit la HC Zalău, dar a evoluat puţin în Liga Naţională, deoarece a renunţat la handbalul de performanţă şi a plecat la mama ei, în Italia. A revenit în ţară şi s-a căsătorit la Timişoara cu Gelu Stanciu. Tânăra este de curând şi mama unui băiat.

 

Reporter: Alin Golban
Operator: Florin Dan

 

Comenteaza