Cum arată tronsonul Autostrăzii Transilvania ce ar urma să fie finalizat luna aceasta VIDEO

Cum arată tronsonul Autostrăzii Transilvania ce ar urma să fie finalizat luna aceasta VIDEO
O nouă filmare aeriană cu şantierul tronsonului de autostradă Gilău - Nădăşelu a fost publicată de Asociația Pro Infrastructură. Acest sector al A3 va fi finalizat până la finele anului, însă nu va putea fi dat în folosinţă din lipsa unui pod.

Lucrările pe tronsonul Gilău - Nădăşelu sunt executate în proporţie de 90 la sută însă, chiar dacă vor fi finalizate până la finele anului, acest sector de autostradă nu va putea fi dat în folosinţă pentru că nu există pod care să facă legătura cu tronsonul Turda-Gilău.

„Cei 9 km ai autostrăzii Gilău - Nădășelu sunt aproape finalizați. Gradul de execuție este de aproximativ 90%. Secțiunea Gilău - Nădășelu va putea fi dată în folosință după finalizarea lucrărilor la podul peste Râul Someș și a nodului rutier Gilău. Execuția lucrărilor pentru acest pod se află în licitație.

Procedura va fi finalizată în decembrie 2016, iar câștigătorul va demara lucrările în primăvara anului 2017, dacă nu vor fi înregistrate contestații. Firma de construcții va avea la dispoziție 10 luni pentru realizarea lucrărilor", conform unui comunicat de presă remis de Ministerul Transporturilor.

Reprezentanţii instituției au arătat care au fost cele mai recente demersuri făcute pentru realizarea acestui pod, început încă de pe vremea companiei americane Bechtel şi din cauza căruia porțiunea respectivă de autostradă nu va putea fi dată prea recent în folosinţă.

„În 2014, a fost licitată proiectarea și execuția podului, care a fost, însă, anulată. În 2015, s-a decis din nou scoaterea la licitație, doar pentru lucrările de execuție. În aprilie 2017, vor începe și lucrările la nodul rutier Gilău, după ce va fi încheiat procesul de licitație cu toate etapele aferente", a mai informat MT.

Deşi vorbim de un tronson scurt de autostradă, acesta este unul destul de important pentru că vine în continuarea A3 Câmpia Turzii - Gilau de la intersecţia cu DN1, ocoleşte municipiul Cluj-Napoca prin partea de vest şi se opreşte aproape de localitatea Nădăşelu într-o intersecţie cu un alt drum naţional, 1F, spre Zalău şi Satu Mare. Practic, A3 Gilău - Nădăşelu va funcţiona ca o centură în partea vestică a municipiului Cluj-Napoca.

Lungime: 8,7 km

Cost: 59 milioane euro (de la bugetul de stat)

Constructor: UMB-Tehnostrade

Comenteaza