Cum au ajuns doi clujeni după gratii. Unul a furat carduri dintr-o mașină și celălalt le-a golit de bani

Cum au ajuns doi clujeni după gratii. Unul a furat carduri dintr-o mașină și celălalt le-a golit de bani

Doi tineri din Cluj-Napoca au fost reținuți de polițiști după ce unul a spart o mașină din care a furat un portmoneu cu acte și carduri, iar celălalt a făcut mai multe tranzacții financiare cu acestea.

Polițiștii Secției 2 Poliție Cluj-Napoca – Compartimentul de Investigații Criminale au dispus vineri, 11 martie, reținerea, pentru o perioadă de 24 de ore, a doi tineri, de 27 și 18 ani, cu ocazia cercetărilor efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, accesul ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

"Cercetările polițiștilor au relevat faptul că în noaptea de 10/11 martie a.c., prin forțarea sistemului de închidere a unui autoturism, aflat parcat pe o stradă din municipiul Cluj-Napoca, tânărul de 18 ani ar fi sustras din interiorul acestuia un laptop, o stație control de lumini, o geantă cu unelte și un portmoneu ce conținea acte și carduri.

De asemenea, din verificări a reieși că, ulterior, tânărul de 27 de ani ar fi efectuat cu cele două carduri bancare sustrase, mai multe tranzacții financiare în mod fraudulos.

Cu ocazia activităților au fost puse în executare două mandate de aducere, emise pe numele celor doi tineri din Cluj-Napoca, care au fost conduși la sediul unității de poliție în vederea continuării cercetărilor în cauză", au precizat reprezentanții IPJ Cluj.

Cei doi tineri au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore, fiind conduși și predați reprezentanților unui Centru de Reținere și Arestare Preventivă.

Comenteaza