Cum au petrecut de Revelion personalităţile Clujului

Cum au petrecut de Revelion personalităţile Clujului
Noaptea dintre ani a fost prilej de reuniune cu cei apropiaţi, distracţie şi voie bună şi pentru oamenii care conduc Clujul din diverse domenii.

Dorinţele pentru noul an din partea personalităţilor clujene sunt de sănătate şi linişte, dar şi reprezentare politică, schimbări ale ţării şi o lume mai bună.

Andrei Marga, rectorul Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB) a mărturisit pentru ZIUA de CLUJ că a petrecut de Revelion "cu câţiva colegi de la universitate, acasă la unul dintre ei în mod simplu, agreabil". "Pentru anul 2012 îmi doresc ca România să se schimbe destul de mult din ceea ce ar trebui schimbat astfel încât să revină la normal", a declarat rectorul. "În ceea ce mă priveşte, o să debutez în predarea cursurilor la universităţi din străinătate şi sper să îmi iasă bine", a adăugat profesorul Marga.


Tudor Sălăgean, directorul Muzeului Etnografic al Transilvaniei şi-a petrecut noaptea dintre ani la o petrecere privată, în afara Clujului, între prieteni. "Îmi doresc pentru anul care tocmai început ca frumuseţea să salveze lumea, cum a zis Dostoievski", a declarat Sălăgean.


"Ne-am ocupat cu treburi lumeşti de Revelion", a dezvăluit viceprimarul Laszlo Attila. După Crăciun, politicianul clujean a fost la ţară, unde "am tăiat lemne două zile, apoi m-am văitat patru". În noaptea de Revelion, viceprimarul a petrecut la nişte prieteni de familie din Turda. "A fost a şaptea oară când am mers la ei. Am fost 22 de persoane, am petrecut până dimineaţă şi am continuat şi a doua zi", a relatat Laszlo. "Ştiu că sunt un idealist, dar mi-aş dori un an liniştit. Sunt conştient că nu se poate, va veni un an electroral foarte greu. Îmi doresc ca membri comunităţii mele să fie reprezentaţi în toate forurile în care se iau decizii care ne influenţează viitorul, să nu lipsească de nicăieri", a precizat viceprimarul Clujului.

Remus Lăpuşan, preşedintele PSD Cluj, a declarat că a petrecut de Revelion în Maramureş, la Botiza. "A fost foarte bine. Pentru anul care a început îmi doresc sănătate pentru mine, familie şi cei apropiaţi, să avem un an liniştit şi să reînvie speranţa că în România poate fi şi mai bine", a rezumat politicianul.

"Am stat în casă, fără mari scenarii. Am ieşit din Cluj, dar în familie, nu la crâşmă", a mărturisit Doru Radosav, directorul Bibliotecii Centrale Universitare (BCU) "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca. Universitarul a mers şi la Satu Mare de sărbători, însă tot în familie. "M-am uitat puţin şi al televizor. Prefer muzica populară, folclorul, nu sunt foarte intelectual în cazul acesta, îmi place muzica tradiţională, muzica lăutărească. Sunt lucruri care te mai coboară pe pământ, te fac să te uiţi în jur, să cobori din abstract", a explicat Radosav. Acesta ar fi şi rolul sărbătorii, potrivit acestuia, "de a ieşi din cotidian şi a intra în cu totul alt fel de timp". "De la 2012 îmi doresc sănătate şi să fie mai bine pentru toţi, în conteztul în care trăim, în care politicul, economicul şi intelectul acestei ţări se revovează. Fiecare început de an e important, un nou start şi aduce speranţe noi", a spus directorul BCU.

Pentru solistul Răzvan Krivach, sfârşitul de an a însemnat, la fel ca în cazul multor artişti, un noian de concerte. "În decembrie am avut şi zile cu 2-3 cântări pe zi, aşa că tot ce îmi doream era să pot sta acasă, să mă odihnesc. De Revelion am stat, aşadar, cu câţiva prieteni şi cu cei pe care îi consider familia mea de la Cluj, după care, a doua zi, am mers la o cabană, al munte, cât să simţim puţin zăpada şi aerul curat", a mărturisit cântăreţul. Despre 2012, acesta a spus că "va fi cum îl fac eu să fie". "Dacă va fi un an cu coborîş încerc să supravieţuiesc, iar dacă va fi un an pe culmi voi încerca să dau tot ce am mai bun. Sper să îmi finalizez toate proiectele pe acre le derulez acum, ca să pot începe altele", a declarat Krivach.

 

Comenteaza