Cum ne îngrijim

Cum ne îngrijim
Depresiile netratate cauzează Alzheimer prematur
Boli ale memoriei considerate “ale bătrâneţii”, cum ar fi Alzheimerul, se manifestă în mod alarmant la persoane care abia au trecut de 45-50 de ani. Avertismentul vine din partea specialiştilor de la Fundaţia Ana Aslan Internaţional, care au dat publicităţii un studiu ce clasează anxietăţile şi depresiile netratate la timp în fruntea cauzelor acestui fenomen. Urmează stresul, nesiguranţa zilei de mâine, alimentaţia nesănătoasă, tulburările afective, automedicaţia, lipsa de comunicare, dezechilibrele hormonale şi traumatismele cranio-cerebrale.

“În ultimul an, numărul celor care suferă de tulburări anxios-depresive a crescut cu 25%. 90% dintre cei care au tulburari anxios-depresive pe care nu le recunosc şi pe care nu le tratează fac depresii. O depresie netratată timp de şase luni duce la boala de memorie”, previn specialiştii fundaţiei. “Poate mai mult ca oricând, în contextul unui ritm al vieţii extrem de agitat şi de stresant, al unei societăţi în mişcare continuă, sunt definitorii cunoaşterea fenomenului îmbătrânirii cerebrale, abordarea holistic-individuală a pacientului, aplicarea principiilor medicinei de prevenţie şi de predicţie, a medicinei longevităţii”, arată autorii studiului.

Brusturele, leac pentru diabet

O plantă “banală”, privită îndeobşte ca o buruiană, poate avea rezultate surprinzătoare în tratarea unor boli cronice cum este diabetul. Ceaiul sau tinctura preparată din frunzele sale are darul de a scădea nivelul glicemiei în sânge. La o jumătate de litru de apă care fierbe se adaugă 2 linguri de rădăcină de brusture. Se opreşte fierberea după 3 minute, după care se lasă la infuzat timp de un sfert de oră. Ceaiul se bea la temperatura camerei, de mai multe ori pe zi. Pe lângă rolul hipoglicemiant, planta mai are proprietăţi diuretice, sudorifice, antiseptice sau antireumatismale. Extern, ceaiul de brusture este benefic în tratarea acneeei, furunculozei şi calmează iritaţiile provocate de înţepăturile de insecte. Produsul se găseşte pe rafturile magazinelor din reţeaua Plafar şi la toate punctele de vânzare de produse naturiste din oraş, la preţ de câţiva lei.

Etichete
Comenteaza