Cum s-au desfășurat alegerile la Cluj: 42 de sesizări și 22 de cazuri de natură penală

Cum s-au desfășurat alegerile la Cluj: 42 de sesizări și 22 de cazuri de natură penală

Procesul electoral încheiat duminică seară s-a desfășurat fără incidente grave în județul Cluj, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

Până la ora 23:00, în județ au fost înregistrate 42 de incidente privind scrutinul. 

„În județul Cluj, din punct de vedere al măsurilor de ordine publică, procesul electoral s-a desfășurat fără incidente grave.

Vă reamintim că Ministerul Afacerilor Interne a mobilizat, astăzi, peste 900 de efective în întreg județul, având ca principale misiuni menținerea ordinii publice, asigurarea protecției secțiilor de vot și cercetarea incidentelor electorale.

Au fost înregistrate 42 de sesizări în legătură cu procesul electoral, dintre acestea 7 nu s-au confirmat, în 22 de cazuri au fost înregistrate fapte de natură penală, în alte 4 situații au fost aplicate sancțiuni contravenționale, iar în alte 9 au fost dispuse verificările legale.

Acțiunile în trafic au continuat pe parcursul acestei zile, fiind verificate peste 300 de vehicule și aplicate 39 de sancțiuni contravenționale.

Mulțumim alegătorilor și competitorilor electorali care au respectat normele legale privitoare la procesul electoral și ne reafirmăm angajamentul de a manifesta în continuare obiectivitate și profesionalism în îndeplinirea sarcinilor ce ne revin în contextul alegerilor.  

După încheierea votării, angajații Ministerului Afacerilor Interne sunt angrenați în misiuni care privesc asigurarea condițiilor de securitate pentru transportul de către președinții birourilor electorale a dosarelor cu rezultatele votării, a buletinelor de vot și a celorlalte documente rezultate în urma votării, către birourile electorale județene”, a transmis IPJ Cluj.

Comenteaza