Cum să îţi faci mai mulţi prieteni decât pe Facebook: un clujean fabrică bere acasă

Cum să îţi faci mai mulţi prieteni decât pe Facebook: un clujean fabrică bere acasă
Casa lui Alexandru Gabor este mereu plină de prieteni, care apreciază ambiţia sa de a face bere de casă, dar mai ales gustul băuturii.

Un clujean este foarte popular în rândul prietenilor săi, iar asta nu datorită contului său de Facebook. Alexandru Gabor (27 de ani), specialist în tehnologia informaţiei, este un fabricant casnic de bere. Nu e de mirare că amicii caută des motive să-i calce pragul. Dar cum a ajuns să îşi producă singur berea? "Nu mi-a plăcut berea din comerţ. Am gustat în schimb berea belgiană şi cea americană, care mi-au plăcut foarte mult. Cum acestea sunt scumpe şi nici nu se prea găsesc în România, am decis să îmi produc berea acasă", a explicat Gabor, pentru Realitatea TV Cluj.

El respectă întocmai reţeta berii - unele ingrediente sunt importate tocmai din Belgia - şi procesul de fabricaţie, chiar dacă la o scară infinit mai mică decât marile fabrici. Chiar şi aşa, a produs deja 450 de litri de băutură. Întreg ciclul de fabricaţie durează două săptămâni.

"Este mult mai bună decât berea din comerţ. Amăruie, cu un uşor gust de cafea. Mie îmi place tot mai mult", a mărturisit unul dintre prietenii lui Alexandru.

Clujeanul şi-ar dori să pornească o afacere cu bere, dar deocamdată nu are destui bani. Până îi va strânge, vor mai curge valuri de bere în apartamentul său. La propriu.

 

Comenteaza