Cum şi-a justificat şpaga directorul de liceu arestat

Cum şi-a justificat şpaga directorul de liceu arestat
Duel de la distanţă între fermierul Viorel Şamşudean şi directorul Colegiului “Napoca”, Niculae Nistor, aflat după gratii pentru luare de mită: “Banii munciţi nu se dau!”.

Directorul Colegiului Tehnic "Napoca", Niculae Nistor, fost consilier local, a spus ieri la Curtea de Apel că denunţătorul este rău platnic în ceea ce priveşte chiria pentru ferma ce aparţine unităţii şcolare şi că a luat cei 2.000 de euro în contul restanţei la chirie, de 23.000 de lei. În replică, fermierul Viorel Şamşudean a declarat pentru ZIUA de CLUJ că urma să plătească restanţa şi că l-a denunţat pe Nistor la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru că "banii munciţi nu se dau".

Niculae Nistor a declarat la Curtea de Apel, unde s-a judecat recursul împotriva măsurii arestării preventive, că nu contestă primirea banilor despre care procurorii spun că reprezentau mită. "Chiria este stabilită în euro şi se plăteşte în lei la cursul zilei. Am primit banii pentru că era rău platnic la chirie. Am aflat despre această sumă doar la restaurantul Roata, nu mi-a zis de ei la birou. Nu i-am dat chitanţă pentru că nu aveam posibilitate la restaurant", a declarat Nistor. Acuzatul spune că intenţiona să depună banii la casierie şi dă vina pe contabila-şefă de la liceu, care ar fi dat declaraţii mincinoase procurorilor şi cu care ar fi complotat denunţătorul. "Contabila-şefă nu a calculat penalităţi, deşi era în fişa postului ei. A fost interesul ei şi al denunţătorului să mă denigreze pentru că ei i-am spus în 25 august că îi scad salariul, iar el se temea că am dus acolo un posibil client care să preia ferma", a mai spus acuzatul. Acesta a precizat că în arest a calculat penalităţile pe care le are de plătit firma care foloseşte ferma.

De la ferma de pe strada Valea Seacă, denunţătorul Viorel Şamşudean spune că penalităţile nu au fost calculate de contabilă pentru că se aplică doar de la 1 octombrie. În cee ce priveşte începutul "relaţiei" cu Nistor, fermierul spune că prima dată când a discutat cu directorul liceului i-a atras atenţia că se surpă terenul pe care este ferma. "El (Nistor - n. red.) o venit şi m-o căutat. I-am spus că se dărâmă toate pe aici. Dânsul a avut nişte pretenţii. Domnule, mi-a cerut 2.000 de euro. Cum ar fi să-ţi cer eu ţie 2.000 de euro? Tre' să am un motiv. N-avea cum să-mi dea chitanţă pentru banii aceia căci erau ca să continue chiria, că face el licitaţie. El a fost cu planul", a povestit fermierul.

Acesta spune că a tras de timp, spunându-i la Nistor că nu are banii, până s-a consultat cu cineva în privinţa denunţului la DNA. Şamşudean spune că nu a fost impresionat de funcţiile pe care le-a avut Nistor şi că provine din partidul de la putere. "Nu mă interesează, poate să fie şi primul-ministru! Banii munciţi nu se dau! Eu aşa gândesc. Să vii să ceri sau eu să cer de la altul, nu accept indiferent ce se întâmplă. Eu nu fur, muncesc. De dimineaţa am fost la balotat sus în Coruş, acum am venit aici la ferma de vaci. Eu am mai lucrat cu oameni până să ies la pensie, dar să vină cineva la mine, fără să mă cunoască, să-mi zică ieşi cu 2.000 de euro, n-am mai văzut. Eu i-am dat, Dumnezeu să-i ajute, să aibă noroc de bani!", i-a urat zâmbind Şamşudean directorului de liceu.

Procurorul de şedinţă a invocat la Curtea de Apel înregistrarea unei discuţii între Nistor şi Şamşudean la restaurantul Sinaia, când directorul l-a asigurat pe fermier că în schimbul celor 2.000 de euro rămâne chiriaş al fermei ce aparţine de liceu. Magistraţii au respins recursul lui Nistor, acesta rămânând în arest preventiv.

Înregistrare DNA din 13 septembrie, în localul Sinaia

Viorel Şamşudean: Ca să ştim, ce facem? Eu, bun, vă dau 2.000 de euro şi... da?
Niculae Nistor: Ssst, mai încet, da da (şi dă afirmativ din cap).
VŞ: Da'... dacă îi licitaţie, să zic?
NN: Dacă eu vă spun că tot dumneavoastră mergeţi în continuare înseamnă că aşa e, nu?
VŞ: Păi, de-aia vă întreb, ca să ştiu, nu să.... şi, şi dacă...
NN: Suntem oameni serioşi.

 

Comenteaza