Cum vine la Turda un australian cu o motocicletă veche de 100 de ani, cu 4 cai putere, cea mai veche din lume

Cum vine la Turda un australian cu o motocicletă veche de 100 de ani, cu 4 cai putere, cea mai veche din lume
Motocicliştii din sud-estul Europei se întâlnesc mâine la Turda, unde ajunge şi una dintre cele mai vechi motociclete din lume, condusă de faimosul Ron "Old Bloke" Fellowes.

Bloke a pornit din Australia cu o motocicletă veche de 100 de ani. "E probabil cea mai veche motocicletă funcţională din lume", spun organizatorii evenimentului de la Turda. Acesta a străbătut până acum Nepal, India, Pakistan, Iran, Turcia şi Bulgaria.

Ron Fellowes se apropie de 70 de ani. În anii '80 a călătorit, împreună cu soţia sa, 200.000 de kilometri, prin 24 de ţări. Acum conduce un FN (Fabrique Nationale) din 1920 şi se îndreaptă spre Belgia, pentru a sărbători cei 100 de ani de la fabricarea motocicletei, şi unde îl va întâmpina chiar regele Belgiei. Motocicleta sa are doar patru cai putere, nu are ambreiaj iar la semafor porneşte numai dacă motociclistul demarează ... cu picioarele.

Eastern European Vintage Bike Rally are loc mâine la Turda şi include curse cu circuit închis, în centrul istoric al oraşului, sâmbătă la ora 11.

Programul Eastern European Vintage Bike Rally 2013

sâmbătă 21 iulie
11.00 Parada motocicletelor Turda
12.00 Cursa motociclistă pe străzile Turzii -fondată în 1945

Vezi aici site-ul lui Old Bloke, cu cele mai recente update-uri de pe twitter

Etichete
Comenteaza