Cum vrea Rusia să-și mărească armata. Bonus de peste 1.000 de dolari pentru cine aduce un prieten

Cum vrea Rusia să-și mărească armata. Bonus de peste 1.000 de dolari pentru cine aduce un prieten
| Foto: Depositphotos.com

Rusia se confruntă cu o lipsă semnificativă de personal şi lansează o iniţiativă atipică serviciului militar: oferă bonusuri de peste 1.000 de dolari militarilor care aduc câte un prieten în armată, scrie ISW, cu referire la un anunţ al guvernatorului din Iaroslavl.

Ruşii vor să se asigure că nu vor ajunge la o limită critică de personal pe front. Informaţia privind oferirea acestor bonusuri a fost inclusă în raportul Institutului pentru Studiul Războiului şi vine de la guvernatorul regiunii Iaroslavl din Rusia, care a anunţat, săptămâna trecută, că va oferi câte 1.150 de dolari fiecărei persoane care aduce în armată, spre recrutare, câte un prieten.

Banii sunt primiţi după ce aceste persoane semnează un contract cu ministerul apărării. O iniţiativă similară ar fi apărut, zilele trecute, şi în Tatarstan. Este, însă, o iniţiativă destul de riscantă pentru că poate duce la situaţii de abuz în sistem şi este şi o iniţiativă care este posibil să nu poată fi susţinută din punct de vedere financiar, spun experţii.

Este clar că, pe fondul informaţiilor privind pierderile uriaşe ale ruşilor în război – sunt organizaţii media independente care susţin că, în Harkov, s-au înregistrat câte 1.000 de pierderi pe zi de partea rusă, în aprilie şi mai – şi al acestor noi informaţii, Moscova se teme că rămâne fără militari.

Comenteaza