Curier inventiv, a pus la punct o metodă elaborată de delapidare. Mai mult, a indus în eroare oamenii legii. Cum a procedat

Curier inventiv, a pus la punct o metodă elaborată de delapidare. Mai mult, a indus în eroare oamenii legii. Cum a procedat
Un curier a fost reţinut şi este cercetat de poliţişti pentru furt, delapidare, distrugere şi inducerea în eroare a organelor judiciare.

Din cercetări a reieşit că în perioada iulie - decembrie a anului trecut, un clujean de 22 de ani, angajat al unei firme de curierat, şi-ar fi însuşit pe nedrept diverse sume de bani, creând un prejudiciu total de circa 35.000 de lei.

Mai exact, la data de 24 iulie 2014, în timp ce desfăşura activităţi de curierat, acesta ar fi scos din gestiune în interes personal 1.900 de lei. "În cursul aceleiaşi zile, pentru a disimula activitatea infracţională şi pentru a justifica lipsa bunurilor, bărbatul a sesizat Secţia 2 Poliţie cu privire la faptul că a fost victima unei infracţiuni de furt", au relatat oamenii legii.

Tot în cursul lunii iulie, acesta ar fi sustras din autoutilitara unui coleg nou, fără experienţă, plicuri cu aproximativ 3.000 de lei, încasate cu titlu de ramburs. Nu s-a oprit aici: în decembrie, tânărul şi-ar fi însuşit pe nedrept diferite sume de bani din cele colectate în exercitarea atribuţiilor, cauzând o pagubă de aproximativ 6.000 de lei.

Acţiunile sale au atins apogeul în data de 10 decembrie 2014, când, având în vedere lipsurile mari din gestiunea sa, a decis să incendieze autoutilitara de serviciu. Cu acest prilej şi-ar mai fi însuşit plicuri cu bani şi alte sume colectate în acea zi, în valoare de circa 20.000 de lei.

În urma celor constatate, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Secţiei 7 Poliţie Cluj-Napoca l-au reţinut joi pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunilor de furt, delapidare, distrugere şi inducerea în eroare a organelor judiciare.

Cercetările continuă în cauză pentu documentarea întregii activităţi infracţionale sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Comenteaza