Cursuri de bune maniere pentru micii clujeni

Cursuri de bune maniere pentru micii clujeni
În curând copiii între 7 şi 17 ani vor putea să înveţe, precum bunicii lor, cum să se comporte elegant în diverse împrejurări.

Mai mult, copiii pot învăţa în cadrul cursurilor demarate în premieră în oraş de o clujeancă elemente de oratorie sau de conversaţie în engleză. "Am un copil de 7 ani şi căutam pe internet ceva cursuri care să i se potrivească, să completeze ce învaţă la şcoală şi educaţia de acasă. Am găsit proiectul Clever Children. Kids and Teen Training, la Bucureşti, pe care l-am adus prin franciză la Cluj", a explicat Monica Dragu-Covriga, managerul centrului din Cluj. Iniţiatorii sunt traineri din Bucureşti care au "adaptat" traininguri de dezvoltare personală pentru adulţi la nivelul şi nevoile celor mici. Astfel, toate cursurile sunt alcătuite din jocuri, activităţi, ateliere, prin care copilul este condus spre mesajul care se doreşte a fi transmis.

Lecţiile de maniere elegante pentru copii vor începe odată cu întregul proiect, în 25 februarie, şi vor avea loc la Univers T. "E un mediu prietenos, toţi copiii merg bucuroşi la mall şi le va fi mai uşor să vină la noi", este de părere managerul. Instructorii le vor arăta celor mici cum să se comporte în întreaga gamă de situaţii în care poate fi pus un copil, de la a merge la ziua de naştere a unui coleg la modul cum se pregăteşte masa festiv. "Sunt lucruri pe care noi, ca părinţi, poate le spunem des copiilor. Ei le ascultă, dar apoi îi vedem într-un grup şi ne întrebăm de ce copilul nostru nu se poartă cum a fost educat", a spus Monica Dragu-Covriga. "Aceste cursuri stimulează prin jocuri diverse situaţii în care este pus copilul. Cum să se comporte elegant la şcoală, la joacă, la restaurant cu părinţii, la aeroport. Nu e nimic în afara vieţii reale", a precizat managerul.

Părinţii clujeni mai pot alege cursuri precum "NLP Training for Successful Kids", în care cei mici vor lua parte la cursuri de atitudine, comportament si limbaj, care îi vor învăţa cum să facă faţă unor situaţii dificile. De asemenea, la Best IT Training for Kids cursanţii sunt pregătiţi să folosească un proiect şcolar în Power Point, iar MBA-ul copiilor Clever îşi propune să îi înveţe cum să comunice eficient, să-şi promoveze imaginea , cum să-şi organizeze timpul, să negocieze sau să lucreze în echipă. Părinţii mai pot alege pentru copiii lor un curs de oratorie, de conversaţie în limba engleză sau Go Game for Clever Kids, un joc în care cei mici îşi antrenează concentrarea cu ajutorul unui joc cu desene animate japoneze.

Cursurile sunt de scurtă durată, de patru până la opt lecţii, de câte o oră şi 50 de minute fiecare. Totul e structurat pe două categorii de vârstă: grupa mică, de la 6 la 9 ani, şi grupa mare, de la 10 la 13-14 ani. O grupă are între 12 şi 15 copii. Trainerii sunt absolvenţi de şcoli pedagogice, cu vârste între 30 şi 40 de ani, cu experienţă şi cursuri de formare universitară şi postuniversitară. "Cel mai ieftin curs e cel de maniere elegante pentru copii, care costă 390 de lei, şi cel mai scump e MBA-ul copiilor Clever, care e un curs de opt lecţii şi care costă 780 de lei. Avem un proiect aprobat de Inspectoratul Şcolar, prin care să integrăm cursurile în şcolile cu program after school, ceea ce le va face mult mai accesibile şi vom putea oferi şi burse sociale", a precizat Monica Dragu-Covriga. Înscrierile se fac pe site-ul cursuricopii.ro.

 

 

Comenteaza