Curtea de Apel Cluj a dispus arestarea altor doi bătăuşi implicaţi în scandalul interlopului Roja

Curtea de Apel Cluj a dispus arestarea altor doi bătăuşi implicaţi în scandalul interlopului Roja
Interlopul Ovidiu Roja din Turda, arestat preventiv în urmă cu o săptămână, a cerut să fie pus în libertate, însă recursul de la Curtea de Apel Cluj a fost fără succes. Mai mult, magistraţii clujeni au dispus arestarea tuturor celor implicaţi în scandalul care a tulburat, din nou, liniştea oraşului Turda.

Astfel, în urmă cu câteva zile, în 22 august, Curtea de Apel Cluj a admis recursul formulat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda împotriva încheierii Judecătoriei Turda, prin care s-au emis mandate de arestare doar pentru doi din cei patru indivizi implicaţi în bătaia care a avut loc în noaptea de 12 spre 13 august în restaurantul Talora din localitate. În urma deciziei Curţii de Apel Cluj au fost emise mandate de arestare pentru 29 de zile şi pentru Mircea Adrian Chiorean şi Andrei Ioan Mureşan, pentru care, Judecătoria Turda a emis iniţial obligaţia de a nu părăsi localitatea. Ceialalţi doi protagonişti ai scandalului, Ovidiu Roja şi Adrian Oltean, au fost arestaţi chiar după incident. Însă, recursul lor, prin care au cerut Curţii de Apel să fie cercetaţi în stare de libertate, a fost respins de judecători.

Ovidiu Roja, Mircea Adrian Chiorean, Andrei Ioan Mureşan şi Adrian Oltean au fost trimişi luni de procurori în faţa unui magistrat al Judecătoriei Truda, cu propunere de arestare preventivă. Mandatul pentru 29 de zile a fost emis doar pentru Ovidiu Roja şi Adrian Oltean faţă de ceilalţi doi indivizi fiind dispusă măsura de a nu părăsi localitatea. Roja a atacat hotârârea Judecătoriei Turda cu recurs.

Cei patru turdeni au fost ridicaţi de poliţişti noaptea, duminica trecută, şi sunt cercetaţi, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj, pentru ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii publice, violenţe şi distrugere.
Potrivit surselor ZIUA de CLUJ, Roja, care se afla în restaurantul Talora din Turda, ar fi fost atacat de un tânăr care face parte dintr-un grup rival. Lovit cu ranga, Roja ar fi ripostat, lovindu-l pe atacator cu un ciocan.

Ovidiu Roja a fost, în urmă cu mai mulţi ani, unul dintre personajele implicate în frecventele scandaluri dintre clanurile mafiote care făceau legea în Turda. Aceste grupări se ocupau de recuperarea de datorii, de taxe de protecţie şi distribuirea narcoticelor în cluburile din localitate. Bătăile de stradă, scandalurile şi reglările de conturi între aceste bande au pus pe jar micul oraş Turda, perioada cea mai agitată fiind între anii 2003-2005. În decembrie 2003, violenţele au culminat cu atacul cu grenadă de la pizzeria Pharaon. Atunci, Ovidiu Vancea, zis Balibacea, a fost acuzat că ar fi comandat atentatul cu grenadă cu scopul de a-l "lichida" pe Gheorghe Otvoş, zis Gagarin, care conducea un clan rival. Ţinta nu a fost atinsă, în schimb a fost rănit şoferul lui "Gagarin", Stelian Luca. În urma procesului, strămutat de la Cluj la Curtea de Apel Iaşi, Ovidiu Vancea a fost achitat. În proces, a figurat pe lista martorilor şi Ovidiu Roja.

 

Comenteaza