Curtea de Apel Cluj va decide soarta lui Alexandru Uioreanu

Curtea de Apel Cluj va decide soarta lui Alexandru Uioreanu
Cererea de revocare a suspendării pedepsei cu închisoarea în cazul lui Alexandru Uioreanu va fi judecată de Curtea de Apel Cluj, în zilele următoare.

Alexandru Uioreanu, fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, a venit azi la Tribunalul Cluj, însoţit de mama sa şi de avocatul Tiberiu Ban, la şedinţa de judecată la care procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) au cerut revocarea suspendării pedepsei cu închisoarea pentru trafic de droguri. Şedinţa s-a desfăşurat cu uşile închise, întrucât Uioreanu jr. este minor, având doar 17 ani. La ieşirea din sala de judecată, avocatul Tiberiu Ban a arătat că instanţa nu a discutat pe fond cererea procurorilor, pentru că a formulat două excepţii pe care judecătorul trebuie să se pronunţe. Prima excepţie invocată de avocat se referă la faptul că sesizarea privind o posibilă încălcare a condiţiilor care i-au fost impuse tânărului Uioreanu nu a fost făcută către instanţă aşa cum prevede legea, pentru că poliţiştii Secţiei 3 au sesizat procurorii DIICOT. Or, procurorii trebuie sesizaţi în astfel de situaţii doar în cursul urmăririi penale. A doua excepţie e legată de competenţa Tribunalului Cluj, care potrivit avocatului s-a dezinvestit din această cauză, pronunţând sentinţa inculpatului, condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare, cu suspendare. Tiberiu Ban a cerut să fie declinată competenţa către Curtea de Apel Cluj. Instanţa a admis cele două excepţii, astfel că cererea procurorilor va fi judecată la Curtea de Apel, în zilele următoare.

Când a suspendat executarea pedepsei, Tribunalul Cluj l-a obligat pe Uioreanu jr. să urmeze un tratament în scopul dezintoxicării, să nu frecventeze locuri sau localuri despre care ştie că sunt frecventate de persoane care consumă droguri sau în care ştie că se consumă droguri şi să nu intre în legătură cu persoane despre care ştie că sunt consumatoare de droguri. Potrivit surselor ZIUA de CLUJ, Alexandru Uioreanu ar fi avut un incident în noaptea de 9 spre 10 aprilie, când a fost găsit pe stradă de poliţişti, fără a avea asupra sa acte de identitate, în compania unui coinculpat. Tânărul, în vârstă de 17 ani, a fost văzut în compania lui Adrian Ciprian Tition, singurul inculpat condamnat cu executare în dosarul lui Uioreanu jr., deşi avea interdicţia de a se întâlni cu acesta. Situaţia a fost descoperită din întâmplare, întrucât pe raza Secţiei 3 Poliţie s-a sesizat o tâlhărie, iar o patrulă i-a văzut pe cei doi pe stradă, noaptea, şi le-a cerut să se legitimeze. Uioreanu jr. nu avea acte asupra sa, fiind în apropierea locuinţei, iar mama sa i-a adus documentele. Deşi Uioreanu jr. nu a recunoscut în faţa procurorilor că s-a întâlnit cu Tition, ultimul a admis că s-a văzut cu tânărul.

 

Comenteaza