Cutremur în România, vineri dimineață. Care a fost magnitudinea

Cutremur în România, vineri dimineață. Care a fost magnitudinea

În dimineața de vineri, 4 octombrie, a avut loc un cutremur în judeţul Vrancea, la o adâncime de 140 de kilometri, anunţă Institutul pentru Fizica Pământului.

 Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul s-a produs vineri, la ora 06:19:25 (ora României), în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea.

Seismul a fost unul mediu, cu magnitudinea ML 4.1, şi a avut loc la adâncimea de 140 de kilometri. Cutremurul s-a produs la 47 de kilometri V de Focşani, 55 de kilometri N de Buzău, 68 de kilometri SE de Sfântu-Gheorghe, 76 de kilometri E de Braşov, 86 de kilometri NE de Ploieşti.

”La Buzău, s-a simțit” / ”Nu s-a simțit, dar s-a auzit vuietul. Un sunet de frecvență joasă care s-a manifestat în două valuri. Chiar sunt curios ce zice înregistrarea cutremurului pe rola de hârtie”, ”Ziua și cutrmurul”, au fost primele comentarii la anunțul cutremurului de vineri dimineața postat pe pagina de Facebook a Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Comenteaza