Dacian Cioloş vine la “majoratul” târgului Agraria

Dacian Cioloş vine la “majoratul” târgului Agraria
Utilaje de ultimă oră la preţuri promoţionale, expoziţie de animale şi peste 35 de evenimente au loc începând de miercuri la Agraria 2012.

Deschiderea celei de-a 18-a ediţii a Târgului Internaţional pentru Agricultură, Industrie Alimentară şi Zootehnie Agraria are loc astăzi, de la ora 11:00, la Complexul Expo Transilvania.

Printre personalităţile invitate la ediţia aniversară se numără comisarul european pentru agricultură Dacian Cioloş (vineri, 4 mai). Va mai veni la Agraria preşedintele Comisiei prezidenţiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii al Preşedinţiei României, Valeriu Steriu, în zilele de 3 şi 4 mai. De asemenea, au mai fost anunţaţi subprefectul Vasile Cozma, reprezentanţi ai conducerii Consiliului Judeţean Cluj, primarul interimar Radu Moisin, precum şi Doru Pamfil - rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară.

Participă cu standuri peste 250 de firme şi instituţii cu profil agricol din 13 ţări. Clujenii sunt aşteptaţi să consulte la Agraria oferta de maşini şi utilaje agricole pentru prelucrarea solului, pentru cultura cerealelor, legumelor şi fructelor sau pentru protecţia plantelor. De asemenea, cei interesaţi au la dispoziţie echipamente şi unelte pentru ferme şi gospodăria ţărănească, furaje şi nutreţuri combinate, tehnologii pentru creşterea intensivă şi îngrijirea animalelor de rasă şi inginerie genetică. O atracţie specială este expoziţia de animale de rasă vii aduse de crescătorii din zonă.

Între evenimentele din prima zi se mai înscrie simpozionul "Patologie bovină", organizat de Colegiul Medicilor Veterinari din România în sala de conferinţe de la Expo Transilvania, de la ora 14:00. În 3, 4 şi 5 mai sunt anunţate Zilele Fermierului, iar în 3 mai, de la ora 10:00, aceeaşi sală de conferinţă va găzdui evenimentul "Misiune Economică Rocon", constând în întâlniri între reprezentanţi ai firmelor din industria alimentară din România şi Olanda. Vor mai alea loc în cadrul târgului demonstraţii practice cu tractoare, prezentări de bivoli în ring sau întâlniri ale crescătorilor de animale, care vor include şi o tombolă având ca premiu o viţică de rasă. Nu vor lipsi expoziţiile de preparate tradiţionale şi bio. "Cu o suprafaţă ocupată aproape peste limitele fizice ale locaţiei, însumând circa 20.000 mp brut, târgul Agraria aniversează anul acesta «majoratul» sau, altfel spus, cei 18 ani în care s-a dezvoltat împreună cu agricultura românească, dar şi împreună cu Clujul şi cu fermierii din circa 20 de judeţe, care îl vizitează an de an", au precizat oficialii organizatorilor, compania româno-germană DLG InterMarketing. "Clujul se poate mândri că găzduieşte nu doar cel mai mare târg agricol din Transilvania, ci al doilea din România ca mărime şi importanţă", au adăugat aceştia.

 

 

Comenteaza