Dan Puric promovează Muzeul Mitropoliei, cu o evocare despre mitropolitul Bartolomeu

Dan Puric promovează Muzeul Mitropoliei, cu o evocare despre mitropolitul Bartolomeu
Cunoscutul actor Dan Puric va susţine o evocare despre personalitatea mitropolitului Bartolomeu Anania, pe data 18 decembrie, la Muzeul Mitropoliei Clujului, de la demisolul catedralei din Piaţa Avram Iancu.

Artistul va susţine de la ora 17, la muzeul mitropoliei, expunerea cu tema „Bartolomeu Anania - demnitatea creștină a mărturisirii", ce va fi urmată de o conferinţă caritabilă ce va avea loc în sala Auditorium Maximum a Universităţii Babeş-Bolyai. Evocarea pe care o va face Dan Puric la Cluj face parte dintr-o campanie a Arhiepiscopiei Clujului, de promovare a Muzeului Mitropoliei, menită să crească vizibilitatea spaţiului.

"Patrimoniul Muzeului Mitropoliei Clujului, unicat în Transilvania, cuprinde un număr mare de icoane pictate pe lemn şi sticlă, obiecte de cult, potire, manuscrise liturgice din secolele XV-XIX şi tipărituri din secolele XVII-XIX, ce provin din diferite centre tipografice româneşti, demonstrând o continuă circulaţie a cărţii de o parte şi de alta a Carpaţilor, contribuind hotărâtor la unitatea limbii în întreg spaţiul locuit de români", precizează reprezentanţii Arhiepiscopiei Clujului.

Muzeul Mitropoliei Clujului poate fi vizitat de marţi până sâmbătă, între orele 10 - 17, respectiv duminica între orele 12-17. Preţul unui bilet este de 5 lei, respectiv cu 2 lei, cu reducere, pentru elevi, studenţi şi pensionari.

 

Comenteaza