De ce nu se deschide Oserul? "Bine că în mall-uri se poate înghesui lumea fără măşti la food-court"

De ce nu se deschide Oserul? "Bine că în mall-uri se poate înghesui lumea fără măşti la food-court"
| Foto: cluju.ro

Clujenii au sperat că din 1 iunie, odată cu noile relaxări, se va deschide la Cluj-Napoca şi Oserul, celebra piaţă de vechituri care a rezistat în oraş de pe vremea lui Ceauşescu.

Chiar dacă municipiul Cluj-Napoca are o rată ridicată a vaccinării, Oserul, piaţa de vechituri a oraşului, rămâne cu lacătul pus. Oserul ar urma să se deshidă în 1 iulie, conform analizei DSP Cluj, însă noile măsuri de relaxare de la 1 iunie evident avantajează operatorii economici din mallurile Clujului, fără a avea la mijloc neapărat sănătatea oamenilor şi măsurile de prevenire anti-COVID. 

Lucrul acesta i-a pus pe gânduri pe unii clujeni care se întreabă de ce la mall lumea se poate înghesui bine mersi, cu masca pe sub nas sau chiar fără mască într-un spaţiu închis cum ar fi la la food-court, în schimb la Oser, care este un spaţiu deschis, oamenii ar fi în pericol de infectare cu COVID. 

"Despre re-amânarea deschiderii Oserului Cluj în iunie 2021:
1. Capitale europene ca Paris, Bruxelles, Viena, etc. se mândresc cu piețele de antichități și le promovează ca obiective turistice de prim rang. (La Paris s-a redeschis Marché aux Puces – cu distanțare – încă din 2020!)

2. Bine că în mall-uri se poate înghesui lumea ne-vaccinată și cu măşti aproximativ puse pe nas – sau chiar deloc la food-court – dar la Oser, în spațiu deschis e imposibil/ilegal să mănânce lumea niște mici prăjiți pe loc. Se pare că sunt alte interese în joc pentru blocarea Oserului din păcate", le-a atras atenţia autorităţilor un clujean pe pagina de Facebook Clujul Civic. 

Referitor la interesele care ar fi în joc pentru blocarea Oserului, un alt clujean a comentat postarea spunând că e foarte probabil să nu se mai deschidă în veci Oserul acolo, deoarece autorităţile i-ar fi pus un gând rău... de vre-un bloc. 

Comenteaza