Delegaţie din Lausanne, în vizită de lucru în Floreşti

Delegaţie din Lausanne, în vizită de lucru în Floreşti
Consilierul de stat la cancelaria primului-ministru şi preşedintele departamentului de minorităţi al Partidului Liberal Reformator (PLR) Dana Varga va efectua sâmbătă o vizită de lucru în comuna Floreşti, împreună cu membrii unei delegaţii a Municipiului Lausanne.

În cadrul vizitei va avea loc o întâlnire cu responsabilii programului de inserţie a romilor la nivelul localităţii, Floreşti-ul fiind un exemplu în acest sens. 

„Cred că strategia Guvernului României pentru îmbunătățirea situaţiei romilor pentru perioada 2015-2020 poate fi o piatră de hotar atunci când vorbim despre rezolvarea problemelor romilor. Este nevoie de o perspectivă liberală care să asigure respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor de etnie romă şi care să le ofere mai multe oportunităţi. Cred că în ultimii ani s-au făcut multe lucruri bune şi asta se vede şi în comuna Floreşti care este un exemplu de integrare reuşită în comunitate a romilor. Parteneriatul cu municipiul Lausanne şi implicarea experţilor şi ONG-urilor de acolo poate aduce un plus de experienţă şi idei inovative pentru a continua pe drumul cel bun" a susţinut Varga, prefaţând vizita de sâmbătă.

Întâlnirea din comuna Floreşti este parte a unei deplasări în România, pe parcursul a cinci zile, a unei delegaţii a municipiului Lausanne focalizate pe problematica integrării romilor şi survine ca răspuns la vizita de lucru efectuată în martie de Dana Varga în Confederaţia Elveţiană. Cu acel prilej au fost discutate o agendă de politici publice la nivel european, menite să rezolve problemele legate de discriminare şi să faciliteze o integrare mai bună a romilor în comunităţile în care trăiesc.

Comenteaza