Denunţătorul din dosarul "Number one", reaudiat de judecătorii clujeni

Denunţătorul din dosarul
Ion Bujorel Bold, denunţătorul omului de afaceri Călin Stoia, va fi reaudiat, a decis Curtea de Apel Cluj. Cererea, admisă ieri de magistraţi, a fost făcută de avocatul lui Stoia.

Apelul declarat de Călin Stoia, condamnat iniţial de Tribunalul Cluj la doi ani de închisoare, cu suspendare, pentru trafic de influenţă, a continuat ieri, la Curtea de Apel Cluj cu audierea a doi martori: Octavian Damian şi Radu Iulian Sălăjean.

Directorul companiei Brantner Vereş SA, Călin Stoia, a fost condamnat în iulie 2012, de Tribunalul Cluj, după ce a fost acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie că i-ar fi promis unui cunoscut al său (partener de golf), Ion Bujorel Bold, că poate interveni la înalţi funcţionari pentru deblocarea unei sume de bani de la guvern ce trebuia să ajungă la Vasile Lepădatu, proprietarul unei firme de construcţii şi reparaţii de drumuri, neplătite la timp de o primărie din Vâlcea. La rândul său, Lepădatu face parte din comunitatea jucătorilor de golf şi se afla în relaţii de prietenie cu Stoia. Mai mult, Stoia a susţinut mereu că Lepădatu putea să apeleze la el în mod direct în cazul în care ar fi avut vreo problemă, întrucât se afla în relaţii mai apropiate cu acesta decât Bold.

Octavian Damian, unul dintre partenerii de golf ai lui Călin Stoia, a arătat în faţa Curţii de Apel Cluj că Ion Bujorel Bold l-a contactat „în vederea rezolvării problemei lui Lepădatu". Discuţiile, purtate la un turneu de golf, ar fi avut loc după ce Bold îi ceruse deja ajutorul lui Stoia. Totodată, Damian a lăsat să se înţeleagă că după ce a făcut denunţul, Bold a fost privit cu neîncredere de către partenerii săi de golf. La rândul său, Radu Iulian Sălăjean, barman al hotelului la care s-au cazat Stoia, Bold şi Lepădatu pe perioada turneului de golf din 2011 de la Pianu de Jos, a confirmat că toţi cei trei au fost prezenţi la eveniment.

La cererea avocatului Sergiu Bogdan, Curtea de Apel Cluj a admis reaudierea denunţătorului Ion Bujorel Bold, care a dat în faţa Tribunalului Cluj o declaraţie ce diferă pe alocuri de cea dată în faţa organelor de urmărire penală. „Ne bucurăm că instanţa vrea să lămurească în mod nemijlocit de ce declaraţiile lui sunt contradictorii", a spus avocatul.

Comenteaza