Deputatul de Cluj Virgil Pop, judecat azi la Înalta Curte

Deputatul de Cluj Virgil Pop, judecat azi la Înalta Curte
Deputatul liberal din Turda, Virgil Pop, are termen de judecată în dosarul de corupţie trimis în instanţă la sfârşitul anului 2008. Înalta Curte de Casaţi şi Justiţie (ÎCCJ) ar putea da azi sentinţa.

Virgil Pop a declarat pentru ziuadecj.ro că toate cererile de expertize şi martori i-au fost respinse de instanţă. "Este o grabă pentru finalizare dosarului din cauza raportului pe Justiţie care se apropie. Am termen în fiecare săptămână. S-au putea să se dea sentinţă chiar azi. Eu am pledat nevinovat, chiar şi denunţătorul şi-a schimbat declaraţia, spunând că nu mi-a dat banii, ci că a auzit că i-am primit de la altă persoană ", a spus Pop.

Virgil Pop, deputat liberal în Colegiul 8 Turda, a fost arestat la sfârşitul lui noiembrie 2008, cu două săptămâni înainte de alegerile parlamentare. În 11 decembrie, judecătorii Curţii de Apel Cluj au decis eliberarea lui Pop, care e acuzat că "i-ar fi aranjat" un contract cu Electrica Distribuţie unui om de afaceri din Oradea. Autodenunţătorul din dosar a declarat procurorilor anticorupţie că i-a plătit lui Pop 130.000 de lei şi 30.000 de euro pentru promisiunile de traficare a influenţei pe lângă factori de decizie din Electrica.

Comenteaza