Deputatul Hi-Q promovează voluntariatul ca experienţă profesională

Deputatul Hi-Q promovează voluntariatul ca experienţă profesională
Perioada de voluntariat efectuată de tineri în companii sau ONG-uri în timpul studiilor urmează să fie recunoscută ca practică profesională, conform proiectului Legii volntariatului, la care deputatul PSD Mihai Sturzu lucrează alături de alţi tineri din cadrul formaţiunii.

Deputatul, aflat la primul său mandat de parlamentar, totodată component al formației Hi-Q, a fost prezent astăzi, duminică, la Cluj, unde a prezentat principalul proiect la care lucrează: Legea voluntariatului, pe care speră să o poată depune spre aprobare în septembrie.

"Această lege  reglementează voluntariatul în România aşa cum este reglementat în Uniunea Europeană. Principala prevedere este ca voluntariatul din timpul studiilor să fie recunoscut ca experienţă profesioonală. Nu ne vom mai trezi astfel în situaţia că un candidat, proaspăt absolvent, merge la interviu şi i se zice <eşti frumos, deştept şi bine pregătit, dar nu ai experienţă>", a precizat Mihai Sturzu, în cadrul unei conferinţe de presă organizate astăzi la Cluj.

Deputatul a specificat că doreşte să poată depune proiectul de lege, la care lucrează alături de alţi tineri parlamentari ai formaţiunii din care face parte, în septembrie şi speră ca "Parlamentul, care este o instituţie destul de lentă, să acţioneze mai repede", cel mai optimist termen pentru promulgare fiind sfârşitul acestui an, respectiv sfârşitul actualei sesiuni parlamentare.

Sturzu a precizat că va urmări parcursul legii, atât la ministere, cât şi în comisii, astfel încăt intervalul de timp dintre propunere şi aprobare să nu se prelungească foarte mult. De asemenea parlamentarul a subliniat că îşi doreşte ca legea să nu fie modificată, de la forma propusă la cea promulgată.

Mihai Sturzu este parlamentar PSD în urma alegerilor din 2012. El este cunoscut şi în calitate de component al formaţiei Hi Q.

La conferinţa de presă au fost prezenţi şi deputatul PSD de Cluj, Aurelia Cristea, respectiv președintele TSD București și viceprimarul sectorului 6, Gabriel Petrea şi reprezentanţi ai altor organizaţii ale tinerilor social-demcraţi din ţară.

Cei prezenţi au susţinut la unison necesitatea stimulării tinerilor pentru dobândirea de cunoştinţe şi derularea de proiecte, fie prin intermediul unor firme sau al ONG-urilor, în domeniul fondurilor europene, în contextul apropierii exerciţiului financiar 2014-2020.

Etichete
Comenteaza