Deputatul Virgil Pop despre arestul IPJ: "este tortură psihică"

Deputatul Virgil Pop despre arestul IPJ:
Deputatul liberal Virgil Pop, arestat preventiv în 2008 pentru o lună, a povestit pentru ziuadecj.ro condiţiile insalubre din subsolul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj. Pop a vizitat de curând arestul IPJ cu scopul de a grăbi modernizarea locului unde sunt ţinuţi arestaţii preventiv.

Virgil Pop, membru în Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor din Camera Deputaţilor, spune că arestul IPJ nu respectă nicio normă europeană în acest domeniu.

"Este tortură psihică pentru că nu sunt condiţii, nici nu discutam de normele europene care prevăd anumiti metri pătraţi, grup social si lumină naturală. Subsolul de la IPJ este tot timpul inundat cand plouă căci canaliyarea oraşului este mai sus. Sunt celule insalubre, grupuri sanitare de 30 de ani fara nici o imbunătăţire. Celule mici, intre pat si perete ai 50 cm, nu e aerisit, nu e lumina, iar spaţiul de plimbare e mai mic ca într-un garaj", povesteşte Pop, Acesta spune că a făcut demersuri in 2009, imediat după eliberare, pentru modernizare, dar că a primit răspunsuri negative. "M-au primbat intre Ministerul Justitiei si Ministerul Administatiei si Internelor. Am făcut interpelări, sunt pe site la camera Deputaţilor", a spus deputatul.


Pop a vizitat de curând, alături de deputatul Mircia Giurgiu, locul unde în 2008 a fost încarcerat. "Suntem bucuroşi ca demersurile au inceput si speram ca pe bugetul de anul viitor sa cuprindem toata suma pentru modernizare . I-am cerut comandantului IPJ o evaluare", a declarat Virgil Pop pentru ziuadecj.ro 
Pop a vizitat mai multe celule, însă nu cele în care sunt Apostu şi Bica. " Am vizitat aleatoriu, am stat de vorba cu retinuti, retinute, despre comportamentul personalului, care şi el e afectat de conditii caci stau şi vara in bocanci. Am intrebat de Apostu şi Bica, sunt tratati la fel ca ceilalti, dar nu i-am vizitat, ca să nu se interpreteze", a povestit Pop.

Comenteaza