Video Foto Desant aerian cu mii de parașutiști în județul Cluj: SWIFT RESPONSE 24

Desant aerian cu mii de parașutiști în județul Cluj: SWIFT RESPONSE 24
Facebook - Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu"
Desant aerian cu mii de parașutiști în județul Cluj: SWIFT RESPONSE 24
Desant aerian cu mii de parașutiști în județul Cluj: SWIFT RESPONSE 24
Desant aerian cu mii de parașutiști în județul Cluj: SWIFT RESPONSE 24

La baza aeriană de la Câmpia Turzii din județul Cluj, a început luni, 13 mai, cel mai mare exercițiu militar din Europa după cel de-Al Doilea Război Mondial. 

Circa 2.000 de parașutiști militari din mai multe țări au participat la un desant aerian, la Baza de la Câmpia Turzii, în cadrul exercițiului SWIFT RESPONSE 24. Exercițiul aerian a debutat luni și s-a lăsat cu închiderea unei porțiuni de autostradă între Chețani și Câmpia Turzii timp de câteva ore.

Una dintre cele mai mari operațiuni de desant aerian din Europa de după cel de-Al Doilea Război Mondial are loc în cadrul exercițiului multinațional SWIFT RESPONSE 24, în perioada 5-24 mai. O componentă importantă a exercițiului are loc la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, alta la poligonul Bogata-Stejeriș.

SWIFT RESPONSE 24 este un exercițiu specific misiunilor de desant aerian, al cărui scenariu presupune recuperarea unei baze militare ocupate, prin realizarea superiorității aeriene, parașutarea unei forțe aliate și executarea de trageri reale în poligon (LIVEX). Pe teritoriul României, exercițiul este condus de Forțele Armate Germane în parteneriat cu Forțele Terestre Române, cu sprijinul Forțelor Aeriene Române.

După ce toți militarii au ajuns la sol, aceștia s-au regrupat și au luat poziția de luptă. Exercitiile de la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii vor continua și marți, 14 mai. Scenariul derulat în aceste zile presupune recuperarea unei unități ocupate - în acest caz Baza Aeriană 71. Fiecare pas este strict supravegheat, iar organizarea s-a făcut până în cele mai mici detalii.

Ffectivele de militari provin din Franța, Germania, România, Spania, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos. România participă cu mai multe aeronave Spartan și Hercules, transmit Forţele Aeriene Române. Totodată, la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii este debarcată și tehnică militară cu ocazia acestui exerciţiu complex.

Comenteaza