În Cluj-Napoca a revenit agentul termic în calorifere la final de aprilie

În Cluj-Napoca a revenit agentul termic în calorifere la final de aprilie
| Foto: sursa: https://blogdeinstalatii.ro/

După temperaturile de până la 27 de grade de săptămâna trecută, în judeţul Cluj a nins, deşi am trecut de mijlocul lunii aprilie. Aşa că agentul termic a revenit în calorifere.

Clujenii primesc din nou căldură în locuințe din cauza temperaturilor scăzute anunţate pentru următoarele zece zile, care vor coborî aproape de zero grade.

Societatea de termoficare a decis să reia furnizarea agentului termic din cauza temperaturilor scăzute anunţate pentru următoarele zile, care dimineaţa vor coborî aproape de zero grade Celsius.

Furnizarea energiei termice pentru încălzire a fost oprită la începutul lunii aprilie, pe fondul temperaturilor ridicate. Însă după ce a revenit iarna în județul Cluj și zona montană a nins abundent, agentul termic a fost furnizat din nou în Cluj-Napoca pe timpul nopţii.

Ce spune actul normativ care reglementează furnizarea și utilizarea energiei termice. „Începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de trei zile consecutiv, între orele 20:00-6:00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10 grade Celsius sau mai mici, iar oprirea încălzirii se va face după 3 zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depășește +10 grade Celsius, între orele 20:00-6:00”, se arată în cuprinsul Hotărârii nr. 425/ 1994 privind aprobarea Regulamentului pentru furnizarea și utilizarea energiei termice.

În dimineaţa de joi, 18 aprilie, la ora 8:00, în municipiul Cluj-Napoca se înregistrau doar 5 grade Celsius în termometre, iar începând de marţi în Cluj-Napoca şi în judeţ vremea s-a răcit brusc, iar temperaturile au fost noaptea constant sub 10 grade Celsius. 

CITEŞTE ŞI: A nins în zona de munte a Clujului! S-a intervenit cu utilajele de deszăpezire pe drumurile județene

Comenteaza