Deţinut de la Penitenciarul Gherla, spânzurat în celulă

Deţinut de la Penitenciarul Gherla, spânzurat în celulă
Un deţinut de la Penitenciarul Gherla şi-a luat viaţa aseară. Acesta s-a spânzurat cu un cordon textil.

P.A, în vârstă de 23 de ani executa o pedeapsă privativă de libertate în regim închis în cadrul Penitenciarului Gherla. Aseară, în jurul orei 19, deţinutul a fost găsit spânzurat cu un cordon textil, de grilajul geamului celulei. Trupul bărbatului a fost găsit de agentul supraveghetor de serviciu.
Personalul medical de serviciu al penitenciarului a aplicat manevrele de resuscitare până la sosirea ambulanţei şi apoi a echipajului SMURD. Medicul a constatat decesul la ora 19.45.

Conducerea Penitenciarului Gherla a anunţat familia tânărului, judecătorul delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, dar şi celelalte organe abilitate: Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla, IML Cluj şi Poliţia Municipiului Gherla.

Totodată a fost demarată o anchetă internă pentru a se stabili împrejurarile exacte în care s-a produs incidentul. Momentan nu se cunoscut motivele care l-au împins pe tânăr spre un asemenea gest.

Se pare ca P.A. era fiul unui cunoscut interlop din Baia Mare, închis şi el în Belgia. "Japo Mic", aşa cum era poreclit deţinutul, era din Baia Mare. În anul 2008, tânărul a provocat un scandal într-un local din Baia Mare şi a înjunghiat un bărbat. P.A. a fost condamnat pentru tentativă de omor calificat.

Comenteaza