Deţinuţii din Gherla reeducaţi cu traininguri în meserii ecologice

Deţinuţii din Gherla reeducaţi cu traininguri în meserii ecologice
Deţinuţii din Cluj vor fi reeducaţi de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare în diferite meserii, despre care PNUD spune că sunt alternative şi ecologice. Proiectul va fi prezentat în septembrie la Cluj.

Proiectul urmăreşte să reintegreze foştii deţinuţi excluşi de societate şi să le crească şansele  de a se reintegra pe piaţa muncii, prin "asigurarea de traininguri de iniţiere şi certificate de calificare în meserii alternative, ecologice", după cum arată PNUD.

Totodată, proiectul este menit să promoveze incluziunea socială a acestui grup vulnerabil prin înlăturarea fenomenului de discriminare faţă de deţinuţi şi foşti deţinuţi, care se poate realiza inclusiv prin dialog şi colaborare între toţi factorii interesaţi de această problemă care priveşte societatea în mod direct.

Evenimentul de la Cluj-Napoca face parte dintr-o serie de opt seminarii ce vor fi organizate în cadrul campaniei de conştientizare şi informare cu privire la importanţa reintegrării pe piaţa muncii şi în societate a foştilor deţinuţi.

Comenteaza