Dezastru într-o biserică din Cluj: un bărbat a profanat veșminte, a furat "cutia milei" și a ars obiecte

Dezastru într-o biserică din Cluj: un bărbat a profanat veșminte, a furat "cutia milei" și a ars obiecte
Imagine cu caracter ilustrativ | Foto: b1tv.ro

Un bărbat de 38 de ani a fost reținut de polițiști pentru o perioadă de 24 de ore, în cadrul unui dosar penal care vizează comiterea infracțiunilor de tentativă la tâlhărie calificată, furt calificat și profanarea lăcașurilor.

Potrivit anchetei, în noaptea de 25/26 martie 2024, bărbatul ar fi amenințat cu acte de violență o tânără de 23 de ani, angajată a unui local public din municipiul Turda, pentru a obține bani. Tânăra s-a opus, iar bărbatul nu a reușit să sustragă sumele cerute.

De asemenea, în data de 1 aprilie a.c., în jurul orei 00.40, bărbatul ar fi pătruns prin efracție și escaladare într-un lăcaș de cult din Turda. În urma acțiunilor sale, acesta ar fi profanat obiecte vestimentare, ar fi sustras cutia destinată colectării donațiilor și ar fi provocat incendierea mai multor obiecte de cult, conform IPJ Cluj.

Pe baza probelor obținute, în cursul zilei de 8 mai, polițiștii au pus în executare un mandat de aducere pe numele bărbatului, acesta fiind ulterior reținut pentru 24 de ore.

În aceeași zi, suspectul a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Turda, care a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Comenteaza