Dezastru pe centura Gherlei: un copil de șase ani mort, șase răniți

Dezastru pe centura Gherlei: un copil de șase ani mort, șase răniți

Un grav accident de circulație a avut loc pe centura ocolitoare a municipiului Gherla, unde un copil de șase ani nu a mai putut fi resuscitat, fiind declarat ca decedat.

În urma impactului dintre două autoturisme, una dintre maşini a ieşit de pe şosea, lovind un stâlp şi răsturnându-se, conform Dej 24. Accidentul a avut loc, vineri seară, pe centura ocolitoare a municipiului Gherla.  

”Din primele verificări rezultă faptul ca un conducător auto, în vârstă de 34 de ani, din Gherla, ar fi pătruns de pe un drum secundar pe Drumul Național nr. 1C, fără a acorda prioritate de trecere unui autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din Cluj-Napoca, aflat în deplasare înspre Gherla”, a transmis Inspectoratul de Poliție al Judeţului (IPJ) Cluj.  

În urma impactului dintre cele două autoturisme, maşina condusă de bărbatul de 34 de ani a ieşit de pe şosea, lovind un stâlp de beton şi răsturnându-se. Mai multe persoane au fost rănite, iar un copil de şapte ani, din  Gherla, a murit. Acesta era pasager în autoturismul care a părăsit partea carosabilă.  

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj au anunţat că la accident s-a intervenit cu două autospeciale de descarcerare, cu două ale Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare şi trei ale Serviciului de Ambulanță Județean. Copilul care a fost declarat decedat a fost supus unor manevre de resuscitare, însă fără rezultat.    

Cei care au intervenit la accident au relatat că în cele două autoturisme implicate se aflau opt persoane, dintre care cinci au fost transportate la spital, iar două care au refuzat acest lucru. La fața locului s-au acordat îngrijiri medicale tuturor celor implicați, circulația fiind blocată pe un sens.

În total au fost implicați opt pasageri, dintre care patru adulți și patru minori. Într-un autoturism erau cinci persoane, dintre care doi adulți și trei băieți minori, de 15, 6 și 5 ani. În al doilea autoturism erau trei persoane, dintre care șoferul avea 19 ani, un alt pasager, 19 ani, iar o pasageră, 17 ani.

Copilul de 6 ani a fost declarat ca decedat, minorul de 15 ani și ceilalți ocupanții ai primului auto au fost transportați la spital, pasagerul de 19 ani din cea de-a doua mașina a fost transportat la spital. Șoferul și pasageră din a doua mașina au refuzat transportul. 

loading...
Comenteaza