Dezbatere pe tema interzicerii fumatului în spațiile publice, vineri, la FSPAC

Dezbatere pe tema interzicerii fumatului în spațiile publice, vineri, la FSPAC
Clujenii interesați sunt așteptați să participe vineri la o dezbatere pe tema "Interzicerii fumatului în spațiile publice și efectele asupra sănătății publice".

Evenimentul, organizat de Facultatea de Știinte Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) din cadrul Universității Babeș-Bolyai, se va desfășura pe parcursul a două ore, de la 10:00 la 12:00.

În deschidere va lua cuvântul Gabriel Bădescu, șeful departamentului de Științe Politice al UBB, după care în fața celor prezenți va vorbi deputatul PSD Aurelia Cristea, în calitate de inițiator al unui proiect de lege pe această temă.

În continuare vor urma două scurte discursuri de 20 de minute, susținute de Cristian Meghea, profesor la Școala de Sănătate Publică din cadrul Universității de Stat Michigan, și de Lucia Lotrean, reprezentant al Universității de Medicină și Farmacie Cluj. 

La finalul dezbaterii va avea loc o sesiune de întrebări și răspunsuri, în cadrul căreia se vor lămuri aspectele neclare legate de măsura interzicerii fumatului în spațiile publice.

Proiectul de lege care prevede ca românii să nu mai aibă voie să fumeze în spaţii publice închise de la 1 ianuarie 2016 a fost făcut public de către deputatul clujean Aurelia Cristea, cu scopul de a fi îmbunătăţit, în 18 februarie. La începutul lui martie, propunerea a intrat în consultare publică, iar în 11 martie a organizat şi o dezbatere publică.

În 18 martie, Senatul a adoptat iniţiativa legislativă a PSD-istei Tamara Ciofu cu 86 de voturi "pentru", 30 de "împotrivă" şi opt abţineri. Camera Deputaților este for decizional cu privire la modificarea şi completarea acestei legi.

Comenteaza