Dezbatere publică privind interzicerea fumatului în spaţiile publice închise

Dezbatere publică privind interzicerea fumatului în spaţiile publice închise
Clujenii sunt aşteptaţi să participe joi la o dezbatere publică pe tema proiectului de lege privind interzicerea fumatului în spaţiile publice închise, iniţiat de social-democrata Aurelia Cristea.

Evenimentul va avea loc de la ora 16:00 în Sala Europa de la Casa de Cultură a Studenţilor, înregistrarea participanţilor făcându-se până cel târziu la ora 15:30.

La dezbatere vor participa preşedintele Federaţiei Române de Diabet Nutriţie şi Boli Metabolice, Nicolae Hâncu, decanul Universităţii de Medicină şi Farmacie, Anca Buzoianu, directorul medical al Clinicii de Pneumologie „Leon Daniello" din Cluj-Napoca, Daniela Todea, şeful Catedrei de Psihologie Clinică şi Psihoterapie a Universităţii Babeş-Bolyai, Daniel David, Mihai Cuzerzan de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Cluj.

Discuţiile se vor axa pe argumentele aduse de toate părţile implicate şi interesate de propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun. Concluziile dezbaterii publice vor fi integrate în proiectul care va fi depus în Parlament la finalul lunii martie.

Proiectul de lege care prevede ca românii să nu mai aibă voie să fumeze în spaţii publice închise de la 1 ianuarie 2016 a fost făcut public de către deputatul clujean, cu scopul de a fi îmbunătăţit, în data de 18 februarie. La începutul lui martie, propunerea a intrat în consultare publică.

Comenteaza