Dezbateri pentru soarta Parcului Feroviarilor

Dezbateri pentru soarta Parcului Feroviarilor
Mai mulţi sociologi, arhitecţi şi istorici cer autorităţilor locale, într-o scrisoare deschisă, să organizeze dezbateri publice cu privire la amenajarea parcului Feroviarilor, al doilea cel mai mare din Cluj, concesionat către clubul de fotbal CFR.

"Cu toate că parcul este un spațiu public cu acces general și gratuit, și cu toate că este inclus în "Ansamblul urban, centru istoric al orașului Cluj", în primăvara anului 2011 clubul de fotbal CFR Cluj a întreprins o serie de tăieri ilegale de copaci și construcții fără avize rezultând în terenuri de fotbal cu gazon artificial în mijocul parcului", arată semnatarii scrisorii deschise.

Aceştia adaugă că reprezentanţii clubului de fotbal nu şi-au respectat promisiunea de a deschide accesul în parc cătrepublicul larg. "Zone din parc rămân și azi cu acces îngrădit, așa cum
e lacătul de pe poarta terenului de fotbal amenajat ilegal de club și care potrivit declarațiilor portarilor din parc și antrenorilor clubului este deschis doar pentru sportivii CFR", arată aceştia.

Semnatarii scrisorii deschise cer organizarea unei serii de dezbateri publice cu privire la planurile de amenajare ale parcului, și garantarea accesului gratuit în toate zonele parcului, începând cu publicarea prealabilă și în detaliu a planurilor de reconfigurare a zonei, "așa cum au promis în spațiul mediatic reprezentanți ai municipalității și ai clubului, prin vocea fostului primar interimar, Radu Moisin, și a președintelui CFR, Iuliu Mureșan".

Comenteaza