Diferenţa între naşteri şi decese în Cluj, în 5 luni: aproape 1.000 de cazuri

Diferenţa între naşteri şi decese în Cluj, în 5 luni: aproape 1.000 de cazuri
Sporul natural negativ se agravează, în Cluj: statistica arată o diferenţă de aproape o mie de cazuri între decese şi naşteri în primele cinci luni ale acestui an.

Numărul născuţilor vii în Cluj, în primele cinci luni ale acestui an, ajunge la 2.465, relevă un raport al Direcţiei Regionale de Statistică din Cluj, în vreme ce numărul deceselor ajunge la 3.450, deci un spor natural negativ de 985 de cazuri.

Situaţia se agravează faţă de ultimii ani. Amintim, conform unui raport recent al DRS, sporul natural din trei ani s-a tradus într-un număr al deceselor mai mare cu 3.103 persoane faţă de numărul nou-născuţilor, ceea ce înseamnă o medie de 1.000 de cazuri diferenţă pe an, în vreme ce în acest valoarea a fost atinsă încă din primele 5 luni.

Mai menţionăm, după ce Codul Civil a fost modificat iar divorţurile nu mai sunt înregistrate la instanţa de judecată ci direct la Primărie, numărul divorţurilor ajunge la aproape jumătate din numărul căsătoriilor: 409 divorţuri înregistrate în judeţ în primele cinci luni ale anului, faţă de 1.012 căsătorii, relevă DRS.

Comenteaza