Din 15 februarie ne vaccinăm anti-COVID şi la Chinteni

Din 15 februarie ne vaccinăm anti-COVID şi la Chinteni
| Foto: Facebook

Primarul din Chinteni, Lucia Suciu, anunţă demararea campaniei de vaccinare anti-COVID şi în comună. Începând de luni 15 februarie, de la ora 8, centrul de vaccinare anti-Covid-19 din Chinteni va primi persoanele care s-au programat pe platforma de vaccinare.

Este vorba despre noul centru amenajat în comună în incinta clădirii Dispensarului Uman Chinteni, strada Unirii, nr. 206, este condus de medicul coordonator Georgiana Gândac și este deservit de patru medici, dintre unul ATI, şapte asistenţi medicali, dintre unul ATI și patru registratori medicali.

În centru pot fi efectuate 60 de vaccinări pe zi, anunţă Lucia Suciu. Înscrierile pe platforma națională de vaccinare s-au făcut începând cu data de 10 februarie 2021, iar în data de 4 februarie centrul de vaccinare din Chinteni a obținut Autorizația Sanitară de funcționare, emisă de DSP CLUJ.

Înscrierea pentru vaccinare se adresează deocamdată persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale, acest tip de vaccin fiind recomandat pentru 18-55 ani.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: vaccinare-covid.gov.ro

Comenteaza