Din jungla Clujului. Taximetrist bătut de un client beat. "Trebuia să te împuşc"

Din jungla Clujului. Taximetrist bătut de un client beat.
Clientul i-a spus să-l aştepte în faţa casei şi n-a mai apărut ca să plătească.

Mircea P. este unul dintre cei mai vechi taximetrişti ai Clujului, muncind în branşă de peste 20 de ani. Ieri dimineaţă, acesta a luat un client din centrul municipiului, pe care l-a dus până la destinaţie, pe strada Moise Nicoară din cartierul Andrei Mureşanu.

Povesteşte taximetristul, încă timorat de întâmplare, cu mâna bandajată şi câteva cucuie vizibile în zona capului: „Abia după ce a urcat în maşină mi-am dat seama că omul e <pilit>, fiindcă pe tot traseul mi-a cerut să schimb posturile de radio şi să-i găsesc muzica potrivită. Apoi, ajunşi în faţa locuinţei sale, s-a scuzat că nu are bani la el şi m-a rugat să-l aştept un minut, până mi-i aduce. Avea o notă minusculă, doar de vreo nouă lei".

În continuare, taximetristul a tot aşteptat preţ de vreo 10-15 minute în zadar, după care şi-a făcut curaj şi a intrat în curtea casei clientului, rămasă deschisă. Acolo, însă, când a bătut la uşă s-a trezit cu bărbatul, cuprins de o furie nebună, care a început să urle la el, acuzându-l că i-a violat domiciliul.

Declară mai departe victima: „<Trebuia să te împuşc> - mi-a spus şi apoi a sărit la mine cu pumnii. M-a lovit în zona capului cu un obiect şi, în încleştare, a reuşit să-mi fractureze şi un deget de la mâna dreaptă. Am apucat totuşi, cu mare dificultate, să fug, lăsând naibii pretenţiile materiale pentru cursă şi m-am dus direct la Ortopedie pentru primul ajutor".

Acolo, taximetristul a fost ţinut de către medici o jumătate de zi, punându-i-se degetul într-un bandaj gipsat. Astăzi (n.r. - vineri, 24 aprilie) legiştii clujeni i-au recomandat la rândul lor taximetristului îngrijiri medicale pentru 25 - 30 de zile.

Părăseşte incinta Spitalului Judeţean Cluj, acolo unde-l întâlnisem, nu înainte de a ne mai spune câteva cuvinte: "Mă grăbesc spre Secţia III de poliţie din cartierul Gheorgheni, pentru plângerea penală pe care am să i-o fac individului. Aşa ceva nu mi s-a întâmplat niciodată şi sper să nu mai apuc să trec prea curând prin aşa ceva"!

Comenteaza