Din minunăţiile Clujului: soţia unui preot, îngropată în curtea unei biserici, în prezenţa ÎPS Andreicuţ

Din minunăţiile Clujului: soţia unui preot, îngropată în curtea unei biserici, în prezenţa ÎPS Andreicuţ
Situaţie cu totul şi cu totul nemaintâlnită: locuitorii unui cartier clujean se plâng că un preot paroh şi-a înmormântat soţia în curtea unei biserici aflate în imediata vecinătate a unor blocuri de locuinţe.

Evenimentul cel puţin bizar s-a petrecut în curtea bisericii „Pogorârea Sfântului Duh" din Grigorescu, situată lângă Institutul de Cercetări în Chimie "Raluca Ripan". Potrivit publicaţiei evz.ro, preotul Petru Varga şi-a îngropat soţia într-un mormânt săpat la aproximativ 50 de metri de blocurile din zonă. 

La slujba de înmormântare a participat inclusiv mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț, clujenii fiind revoltaţi de faptul că autorităţile nu au intervenit pentru a dispune ca persoana decedată să fie îngropată într-un cimitir aurorizat. Indignarea lor este cu atât mai mare cu cât în zonă trece o conductă de apă potabilă.

„Suntem într-un oraș de cinci stele. Suntem Capitală Europeană a Tineretului și noi ne comportăm ca în Evul Mediu. Ne îngropăm morții pe unde apucăm, în cazul de față în curtea bisericii. Dacă îmi îngrop și eu morții în spatele blocului în care locuiesc, totul va fi bine", a afirmat pentru publicaţia citată un clujean care locuiește în blocul de vis-a-vis de biserica în cauză. 

Contactat de evz.ro, mitropolitul Clujului a confirmat participarea la înmormântare, dar a susţinut că situaţia este una cât se poate de normală. „În tradiția românească tot timpul s-a făcut așa. Nu cred că din punct de vedere sanitar se va întâmpla ceva rău. Morminte mai sunt pe lângă biserici, ce-i drept nu la biserica unde s-a oficiat slujba", a spus IPS Andrei.

La rândul lor, reprezentanţii primăriei clujene au afirmat că nu au fost informaţi cu privire la înhumarea unui cadavru în curtea unei biserici, cazul fiind adus în atenţia Direcţiei de Sănătate Publică Cluj, instituţie care ar urma să ia o decizie privind întreaga situaţie. 

Comenteaza