Directorul festivalului Colours of Cluj: videomapingul interactiv e ceva unic la Cluj şi chiar în România

Directorul festivalului Colours of Cluj: videomapingul interactiv e ceva unic la Cluj şi chiar în România
Clujul este gazda unui nou festival. "Colours of Cluj" va debuta, mâine, şi îşi propune să scoată câţi mai mulţi clujeni din casă, pe parcursul a 4 zile, pentru a urmări spectacole de teatru, dans, arte vizuale şi multimedia. Locaţiile în care se va desfăşura festivalul vor fi unele dintre cele mai cunoscute: Piaţa Unirii, Bulevardul Eroilor şi, în premieră pentru Cluj, Grădina Botanică. Bugetul total al festivalului se ridică la circa 50.000 de euro.

Primarul speră ca acest festival să se ridice la standardele Festivalului Internaţional de film Transilvania.

"Spunem noi un festival care va deveni curând un brand consacrat al Clujului, la fel cum a devenit si Festivalul Internaţional de Film Transilvania. Cred că şi festivalul culorilor va deveni un festival consacrat în Cluj pe care clujenii o să-l aprecieze şi la care o să participe", a precizat primarul Emil Boc.

Organizatorii spun că festivalul este unu special pentru clujeni.

"O mare parte din acetele artistice se bazează pe participativitate şi ne interesează foarte mult interacţiunea cu publicul clujean. Este o ediţie construită pe tot ce înseamnă Cluj", a precizat Cristian Hordilă, director Colours of Cluj.

"Cred că evenimentul important este această proiectare de video mapping interactiv. E un lucru care nu s-a mai făcut în Cluj şi îndrăznesc să zic că nu s-a mai făcut nici în România", a adăugat Hordilă. "Acest video mapping interactiv unde omul poate sa controleze proiectia din gesturi in fata unei cladiri e un e un lucru foarte interesant si amuzant".

Primăria Cluj-Napoca a alocat pentru festival un buget de aproximativ 16 de mii de euro. Colours of Cluj începe mâine în Piaţa Unirii şi pe Bulevardul Eroilor, iar clujenii vor avea parte şi de spectacole de teatru, dans, arte vizuale şi multimedia. Pentu ca deschiderea festivalului să se desfăşoare fără incidente, mâine între orele 21.30 - 01.00 noaptea se va închide circulaţia pe strada Napoca, Piaţa Unirii, strada Universităţii şi Bulevardul Eroilor.

Reporter: Anca BACIU

Imagine: Florin DAN

Comenteaza