Directorul Operei Maghiare despre solistul care s-a sinucis duminică: "Îşi pregătea nunta, iubea scena"

Directorul Operei Maghiare despre solistul care s-a sinucis duminică:
Directorul Operei Maghiare din Cluj, Iuliu Szep, are numai cuvinte de laudă despre solistul Sziklavari Szilard, care s-a sinucis în noaptea de duminică spre luni cu un cuţit de bucătărie. Szikarlvari primise la începutul acestui an o locuinţă socială din partea Operei, ca recunoaştere a calităţilor sale, dar şi ca ajutor financiar. "Avem doar patru locuinţe sociale şi sunt 200 de angajaţi la Operă, dintre care jumătate nu sunt clujeni. A fost ca o recompensă", spune Szep.

Sziklavari a avut spectacol în noaptea de duminică, până la ora 8.30. "După spectacol a mai stat o jumătate de oră, dar nu părea nimic în neregulă. Toată viaţa lui era foarte liniştită. Îşi pregătea nunta, avea roluri frumoase pentru vara aceasta chiar şi în Ungaria, de solist. Nu ne putem explica cu absolut nimic, nici colegii", explică el pentru ziuadecj.ro.

Sziklavari era angajat la Opera Maghiară de opt ani şi lucra încă din timpul facultăţii. A absolvit Academia de Muzică în 2006.

"Numai cuvinte de laudă am despre el. La mine ajung doar veştile proaste, dar niciodată nimeni, niciun regizor, niciun dirijor, cineva care să fi condus activitatea artistică a operei nu a primit nicio semnalare prin care SZilard ar fi învinuit că întârzie, nu ştie rolul sau nu se îmbracă la timp. era impecabil, iubea scena, trăia pentru operă", spune Szep.

Directorul Operei spune că o posibilă explicaţie a gestului lui Szikalvari ar putea fi situaţia sa financiară, una modestă. "Poate nu trăia bine din salariul de artist. Am încercat să îi îmbunătăţim viaţa şi din 1 ianuarie i-am dat locuinţă de serviciu, unde locuia şi nu trebuia să plătească o chirie, doar cheltuielile", explică directorul Operei.

Vezi aici ce s-a întâmplat

Etichete
Comenteaza