Directorul TIFF îi laudă pe clujenii de la Beard Brothers: "Sunteţi oameni faini, modeşti şi demni de toată lauda"

Directorul TIFF îi laudă pe clujenii de la Beard Brothers: "Sunteţi oameni faini, modeşti şi demni de toată lauda"

Frăţia bărboşilor din Cluj ce schimbă mentalități în România a fost lăudată de directorul TIFF, Tudor Giurgiu, pentru ajutorul acordat unui actor, diagnosticat cu atrofie musculară spinală, prezent la festivalul de film din Cluj.

"Christian Bayerlein, diagnosticat cu atrofie musculară spinală, este actor în Touch Me Not. Am aflat de-abia acum că şederea lui la TIFF a fost mult-uşurată şi ajutată de partenerii de la Beard Brothers. Respect, mulţumesc, sunteţi oameni faini, modeşti şi demni de toată lauda", a spus Tudor Giurgiu, directorul TIFF.

Nu mă atinge-mă/ Touch Me Not, de Adina Pintilie, a primit o mențiune specială în competiția Zilele Filmului Românesc.

"TIFF m-a făcut să realizez că aşa zisa piaţă de cinema românească, pentru că a fost foarte greu pentru noi să realizăm acest film, poate ar putea să reconsidere (...) uneori subestimează inteligenţa emiţională a publicului obişnuit. Publicul TIFF este foarte special", a declarat Adina Pintilie, regizoarea filmului premiat cu Ursul de Aur la Berlin. Filmul a făcut parte şi din competiţia oficială TIFF 2018. "Mi-aș dori ca în fiecare an să avem filme românești ca Touch Me Not și Charleston în competiție”, a sublinita şi Mihai Chirilov, directorul artistic al festivalului clujean. Proiecţiile filmului la TIFF au fost sold out.

Declanșând aprinse controverse și dezbateri în presa internațională, "Touch Me Not" explorează, dincolo de tabuuri, rolul esențial pe care intimitatea îl joacă în dezvoltarea umană, propunându-și să deschidă noi perspective, să încurajeze empatia, acceptarea diferenței și libertatea de expresie, să creeze un spațiu de autoreflecție, invitând privitorul să își reevalueze ideile cu privire la intimitate. Mihai Chirilov, director artistic al TIFF, îl consideră drept “un film unic și esențial în peisajul cinematografic românesc. Un film curajos, fără plasă de siguranță, atins de o candoare și o emoție extraordinare. Un film la care dacă ne uităm ne vedem pe noi înșine”.

Premiera de la Berlinale a dat startul unei cariere impresionante a filmului în circuitul festivalier internațional, "Touch Me Not" fiind invitat deja în festivaluri prestigioase precum Karlovy Vary, Sydney, Sofia, Moscova, Istanbul, Visions du Reel Elveția.

Cei de la Beard Brothers sunt cunoscuţi pentru acţiunile lor de voluntarit şi pentru campaniile caritabile pentru Cluj.

În 2018 strâng bani pentru achiziţionarea unei ambulanţe SMURD, renovează etajul 2 al Clinicii Pediatrie III, secţie a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca şi au cumpărat aparatură pentru secţia de arşi a Spitalului Judeţean de Urgenţe Cluj-Napoca.

Comenteaza